Wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom tegels? Wat voor tegels zijn bijvoorbeeld mooi voor uw badkamer dit jaar? De laatste jaren moet de inrichting van onze huizen er steeds moderner uitzien.

We leven op het moment in een samenleving waar alles steeds sneller, moderner, uitdagender en strakker moet. Dit valt ook af te zien in de inrichting van huizen van de afgelopen jaren. Als we kijken naar de trends en ontwikkelingen van de afgelopen jaren, zien we dat er steeds meer creatieve nieuwe manieren worden gebruikt om tegels te leggen: meer grafisch, meer texturen en kleuren die variëren van ultra-licht tot donker en dramatisch. De tegels zijn de laatste jaren dus alles behalve saai. Dit jaar is het ook energiek, creatief, eclectisch en levendig. De veranderingen rondom de tegels gaan dus van de standaard betegeling naar de wat uitdagendere en sfeervollere look. Wij van Goedkope Tegels zullen in dit artikel stilstaan bij de laatste ontwikkelingen en laten zien hoe in 2017 wand- en vloertegels uw huis kunnen gaan verrijken.

Veranderingen van normaal naar grafisch

Tegels worden steeds meer grafisch. Ze moeten er steeds moderner en uitdagender uit zien. Zoals u op de afbeelding kunt zien. Het patroon geeft een drukke sfeer aan uw kamer. Door de rustige kleuren die worden gebruikt geeft het samen een speciaal effect aan de kamer. Deze combinaties worden steeds vaker in de kamers gebruikt.

Digitale en technologische sfeer

Mensen zoeken steeds meer de uitdaging in het dagelijkse leven. Zoals op het werk of sport. Dit valt hierbij ook gelijk af te zien in de inrichting van het huis. Hier worden bijvoorbeeld steeds meer verschillende kleuren of vormen gebruikt. Zoals je hier ook kan zien op de afbeelding hierboven. De mozaïek tegels gaan de komende jaren meer de grafische kant op. Het patroon van de tegels heeft een soort van vernieuwende technologische sfeer. Deze sfeer past  perfect bij de steeds meer toenemende aanwezigheid van technologie in ons dagelijks leven, maar zijn rustige tinten zorgen voor een rustgevend element.

Tot rust te komen

Anderen kiezen dit jaar weer voor de wat neutrale tegels. Bijvoorbeeld de tegels met levendige groen, oranje en andere “happy” kleuren. Door de veranderende samenleving die steeds sneller lijkt te gaan zoekt men toch haar vluchtwegen. Een van de manieren om tot rust te komen is in het huis.  Het is dus nodig om het huis zo in te richten dat men hier optimaal tot rust kan komen.

Groot, groter of grootst?

Naast de verschillende patronen die in de tegels verwerkt worden, worden er steeds grotere exemplaren besteld. De 60×60 cm tegels worden steeds populairder waar er ook steeds meer 90×90 cm tegels besteld worden. Het grote oppervlak van deze tegels zorgen voor evenwicht en rust in uw huis.

Uw huis als een geheel

Gerectificeerde tegels zijn hiernaast steeds populairder aan het worden. Dit valt samen met de grotere tegels. Deze tegels worden op een exacte maat gezaagd, hierdoor hebben deze tegels een gezaagde zijkant. Hiernaast hebben deze tegels smalle voegen wat een effect geeft van een grotere doorlopende tegelvlakte. Dit zal een rustig effect geven omdat de oppervlakte als een geheel lijkt.

Duurzaam

Duurzaamheid speelt de laatste jaren een belangrijke rol in de samenleving. De laatste jaren wordt er steeds meer rekening gehouden met het milieu. Zo wordt er hier ook gekeken naar de duurzaamheid van de tegels. De kwaliteit van de tegels speelt hierbij een belangrijke rol. Het belang hierbij is dat de tegels langer meegaan en milieuvriendelijker gemaakt worden.