Vraagt u zich weleens af of gewone tafellinnen geschikt zijn om als tuintafelkleed te gebruiken? Om een gewoon tafelkleed in de zomer op de buitentafel te leggen? Hieronder leest u het verschil tussen tuintafelkleden en gewone tafellinnen.

Tafellinnen en regen/vocht

Tafellinnen zijn vaak gemaakt van linnen of katoen en kunnen daardoor slecht tegen vocht. Ze drogen misschien vanzelf weer op, maar de schoonheid van tafellinnen lijdt onder vocht. Regen vervaagt de kleur van uw tafeltextiel en kan pillen (pluisjes op het stof) veroorzaken.

Veel mensen gebruiken conventionele tafellinnen op de tuintafel omdat ze het mooier vinden dan tuintafelkleden. Echter, vandaag de dag zijn er tuintafelkleden in alle kleuren en maten te krijgen, die er minstens zo stijlvol uitzien als gewone tafellakens die je binnen op de eettafel legt. Het is daarom zeker een aanrader om uw sjieke tafeltextiel voor op de eettafel te sparen en een apart gecoat tafellaken te kopen voor binnen. U kunt dan van beide tafellakens jarenlang plezier hebben zonder dat ze lelijk of onbruikbaar worden!

Tafellinnen en UV-straling

Naast regen is ook zonnestraling niet gunstig voor tafellinnen. Als tafellinnen veelvuldig worden blootgesteld aan de UV-straling van de zon, zullen zij hun kleur verliezen en er verweerd gaan uit zien. Tafellinnen bevatten immers inkt die gevoelig is voor de zon. Een tuintafelkleed is daarentegen voorzien van een teflon coating die zonverwering tegengaat. Bovendien is een gecoat tafelkleed waterafstotend en kan het moeiteloos op als tuintafelkleed gebruikt worden; u hoeft een tafellakens met coating niet naar binnen te halen zodra het begint te regenen.

Online kopen?

Cottona is dé webshop in tafeltextiel en deftige tafelaccessoires. U kunt er terecht voor onder andere tafellakens, tafelkleden, tafelkleden voor buiten en accessoires. Denk aan servetringen, tafelbeschermers, linnen servetten, tafellopers, etcetera.

Bij Cottona worden tafellakens en tafelkleden binnen slechts vier werkdagen geleverd. Alles wordt in de allerbeste kwaliteit vervaardigd in eigen atelier. Het assortiment is breed genoeg om voor werkelijk ieder wat wils te bieden!