Je hebt een oude schutting maar deze voldoet niet meer aan je wensen. Eigenlijk is de oude tuinafscheiding heel nodig aan vervanging toe. Toch weet je nog niet goed wat het moet gaan worden. De eerste stap op weg naar een nieuwe schutting is beginnen met de maat opmeten. De vraag is wel wil je de nieuwe tuinafscheiding net zo hoog of moet deze hoger worden. Schrijf daarna de gewenste maat op papier.

De volgende stap overleg eerst eens met je buren

Een schutting heeft meestal een grens bepalende functie. Dat betekend dus dat de buren ook tegen de tuinafscheiding aankijken. Het kan ook zo zijn dat je de oude tuinafscheiding samen met de buren hebt gekocht en neergezet. Wil je dan een nieuwe schutting gaan zetten dan is het belangrijk om eerst te overleggen met je buren. Wat willen je buren en welke hoogte moet de tuinafscheiding worden eventueel kun je nog vragen om de kosten voor de schutting te delen.

Kopen

Nu je alle informatie bij de hand hebt kun je op zoek gaan naar een nieuwe schutting. De vraag is alleen welk materiaal gaat het worden. Wordt het een tuinafscheiding van hout of laat je de schutting metselen. Je zou ook nog kunnen kiezen voor een betonschutting. Als je weet wat voor materiaal de tuinafscheiding moet worden dan is het wat gemakkelijker zoeken.

draadconstructie-schanskorven

Nieuwe trend: Schanskorven

Een ander woord voor schanskorven is steenkorven. Schanskorven bestaan uit een draadconstructie die worden gevuld met stenen of keien.

Steenkorven worden sinds jaar en dag toegepast in de wegen- en waterbouw sector. De laatste jaren worden ze ook steeds vaker in particuliere en bedrijfmatige tuinen als natuurlijk ogende afscheiding gebru

schanskorven

ikt. Niet vreemd als je kijkt naar de duurzaamheid en de natuurlijk uitstraling die ze geven. Dit is een ideale constructie voor het aanleggen van een terreinafscheiding met een zeer lange levensduur.

Laat je goed informeren als je de tuinafscheiding gaat kopen

Heb je een keuze gemaakt laat je goed informeren. Vraag bijvoorbeeld hoe je het beste de schutting kan plaatsen? Waar je rekening mee moet houden. Heb je niet veel ervaring met het plaatsen van een schutting schroom niet om hulp te vragen. Dan weet je zeker dat alles goed komt met de net gekochte nieuwe tuinafscheiding.