Een picknick tafel brengt een ongedwongen sfeer en is daarnaast reuze handig. Er kunnen meerdere mensen naast elkaar zitten. Niemand vindt het erg om dicht tegen elkaar aan te zitten of om elkaar iets te hard aan te stoten. Dat hoort er nu eenmaal bij als je aan een picknick tafel zit. Er zijn veel verschillende soorten picknicktafels te koop en je kunt er zelfs voor kiezen om er eentje zelf te maken of om er eentje op maat te laten maken. Wat is nu eigenlijk een geschikte picknicktafel?

Een picknick tafel die veel wordt gebruikt

Een picknick tafel die veel wordt gebruikt en waar meerdere mensen aan zitten die moet wel van een uitstekende kwaliteit zijn. Het is daarbij belangrijk van wel soort hout deze gemaakt is. Hardhout gaat lang mee en kan zeker wel tegen een stootje. Natuurlijk is het wel van belang dat je de picknick tafel goed onderhoud en zo nu en dan in de lak zet. Het is misschien ook handig om deze tijdens de wintermaanden binnen neer te zetten, zodat je hier nog langer plezier van zult hebben.

Welk formaat

Bij een picknick tafel denk je direct aan een standaard model. Dat hoeft helemaal niet. Er zijn bijvoorbeeld ook picknick tafels verkrijgbaar met een ronde tafel. Wil je een picknick tafel waar je aan vier kanten aan kunt zitten, dan is dat ook mogelijk. Misschien heb je kleine kinderen en wil je een picknick tafel hebben die een stuk lager is, zodat je kinderen hier met een aantal vriendjes aan kunnen zitten. Wat je wensen ook zijn, er is van alles op de markt.

Gezelligheid

Een picknick tafel brengt veel gezelligheid met zich mee. De sfeer is meteen ongedwongen en mensen voelen zich snel op hun gemak. Dat is ontzettend belangrijk want je wilt natuurlijk dat je gasten het fijn vinden als ze bij je langs komen. Met een picknick tafel is het ijs al snel gebroken. Je kunt er eventueel een paar gekleurden kussens op leggen. Word het ’s avonds donker, dan kun je er kaarsen op zetten. Wat zul je hier veel plezier van hebben.