Kozijnen van Knipping worden gemaakt van kunststof in combinatie met aluminium. De Knipping fabrikant is hierin uniek, terwijl er toch veel voordelen zitten aan kunststof ten opzichtevan bijvoorbeeld hout en metaal.

Wat zijn de voordelen?

Ten eerste is een kunststof kozijn of deur milieuvriendelijker. Ze worden namelijk gemaakt van hoogwaardige kunststof, die erg duurzaam is en ook nog eens geschikt voor hergebruik. Daarnaast hebben kozijnen en deuren van kunststof een hoge isolatiewaarde. Dit is erg belangrijk, omdat er op die manier minder warmte verloren gaat en de verwarming dus minder hoog hoeft. Knipping kozijnen en deuren zijn zelfs als enige volledig geschikt voor gebruik in een Passief huis. Dit betekent dat het huis zo goed geïsoleerd is dat het evenveel warmte genereert als opneemt. Zo komt een investering in kozijnen en deuren van Knipping als het ware vanzelf naar u terug.
In tegenstelling tot houten deuren en kozijnen, vergt een deur of kozijn van kunststof veel minder onderhoud.  Ze hoeven bijvoorbeeld nooit geschilderd of gerepareerd te worden.

Leverbaar in iedere stijl

Omdat iedereen een andere smaak heeft, zijn onze kunststof kozijnen in iedere stijl te leveren, van klassiek tot modern en alles daar tussenin. Voor de deuren heeft Knipping drie modelseries die bestaan uit kunststof voordeuren en achterdeuren met aluminium. Ook tuindeuren met glas-in-lood behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is de deur leverbaar in alle denkbare profielen, zelfs extra hoge deuren kunnen besteld worden. Voor zowel de kozijnen als de deuren geldt dat ze geleverd kunnen worden in iedere kleur die u maar wenst.

Veilig wonen

Knipping deuren zijn gemaakt van duurzaam kunststof in combinatie met aluminium en hoogwaardig glas. Ook zijn ze standaard uitgerust met drie vergrendelingen uit hoogwaardig staal. Hierdoor voldoen onze deuren aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. En natuurlijk houden ze kou, tocht en lawaai buiten de deur. Knipping kozijnen voldoen uiteraard aan dezelfde kwaliteitseisen.