Interieur design veranderd met de tijd. Door de komst van nieuwe technieken en ontwerpen. De industriële revolutie en vernieuwing is zichtbaar in de mode. Van tijd tot tijd komen oude populaire kleuren en patronen weer terug in een ander jasje. Dit is in de huiskamers terug te vinden. In meubelzaken zijn stoere materialen toegevoegd aan het aanbod. Een populair voorbeeld is het gebruik van steigerhout. Eerder werd dit hout alleen gebruikt voor een steiger stelling. Momenteel is het hout in veel huizen in het huis zelf te vinden. Een steigerhouten vloer, een bed en buitenbank, momenteel wordt er van alles van steigerhout gemaakt.

Wat er momenteel ook in vele moderne meubelzaken te vinden is, zijn tafels met zwenkwielen. Het maakt de tafels praktisch makkelijk te verplaatsen. En mede ook anders in aanzicht. Het geeft de tafel een moderne twist door de toevoeging van zwenkwielen in plaats van poten. Een ander populair item voor de industriële look, zijn grote industriële lampen van metaal, hangend aan draadproducten boven de keukentafel. Draadproducten en klinknagels worden niet meer verstopt, maar worden bij industriële design juist op de voorgrond gebracht. Draadproducten in de vorm van metalen kettingen worden gebruikt als versiering en wordt als een in het oog springend detail gebruikt in de vormgeving.

Industriële look creëren

Hoe kunt u zelf uw interieur omtoveren in  industrieel design? Dit kunt u al doen met de toevoeging van enkele producten die bij industriële design vaak worden gebruikt. Met draadproducten, zwenkwielen en klinknagels komt u al een heel eind. Hoe gebruikt u deze producten? De producten zijn op verschillende manieren toe te passen. Laat uw fantasie spreken en wees creatief. Lukt dit niet, zijn er enkele voorbeelden uit de praktijk die u ook kunt uitvoeren. Zwenkwielen worden gemaakt onder lage tafels, zoals een salontafel. Indien u brede poten heeft, kunt u de hoogte van de poten iets verkorten en daarom kleine zwenkwielen toevoegen. U kunt er ook juist voor kiezen om grote grove zwenkwielen te monteren aan het tafelframe. Tevens kunt u zwenkwielen gebruiken voor kleine kasten, die zo ook makkelijker te verplaatsen zijn.

Draadproducten hebben een industrieel karakter. U kunt bijvoorbeeld een tak in de slaapkamer ophangen aan een grove metalen ketting. Hier bevestigd u metalen haken, waaraan u uw kledinghangers aan kunt hangen. Aan draadproducten kunt u ook lampen ophangen. In plaats van een zo onopvallend mogelijk deel van de lamp, wordt het hangwerk een verlengde van de lamp.

Klinknagels zijn er in verschillende soorten en maten te vinden. In de oudheid waren ze prominenter en een onderdeel van de sier van bijvoorbeeld een kast. Er zijn klinknagels van metaal en kunststof. Tegenwoordig worden ze niet alleen meer praktisch gebruikt, maar komt het ook voor dat ze met opzet worden toegevoegd aan een kast. Sla dus bij een saaie kast er een paar gave opvallende klinknagels bij in en de kast heeft een ander uiterlijk gekregen. Veel succes met het omtoveren van uw interieur.