De zomer komt er weer bijna aan, het wordt alweer steeds eerder licht en dat biedt perspectief voor een daktuin! Veel mensen zijn nog niet bekend met het fenomeen ‘daktuin’ en vragen zich af wat dit kan zijn. Een daktuin is eigenlijk precies zoals je het vermeld, een tuin op een dak. Een dak kan zich daarbij overal bevinden, het kan een dak zijn van je huis, een dak van je dierenverblijf, een dak op je containerhok of een dak van een schuurtje. Eigenlijk zijn bijna alle daken mogelijk!

Een daktuin ook iets voor jou?

Een daktuin is een mooie mogelijkheid om wat meer groen in je omgeving te brengen. Naast dat het toevoegen van groen op je dak heel goed is voor het milieu, is het ook erg goed voor de kwaliteit van je dak zelf. Een stukje sedum op je dak is namelijk allereerst isolatie verhogend en zorgt voor een betere lucht kwaliteit in de directe omgeving. De sedum (of groen op je dak) bestaat uit mossen en gras die goed tegen de omgeving kunnen, of het nou barre omstandigheden zijn of heel vruchtbare maakt in deze weinig uit. Het groen gedijt namelijk overal. Het voordeel hiervan is dat je er bijna geen omkijken naar hebt en dat het altijd goed groeit. De daktuin die belegd is met dit groen is vaak beter geïsoleerd en behoeft op de lange termijn veel minder onderhoud omdat de sedum alle directe weersinvloeden tegenhoud. Super handig en slim, toch?

Waar koop ik een sedumdak of een daktuin?

Het is goed mogelijk dat je nu overtuigd bent van het aanschaffen van een daktuin. Je zou deze kunnen bestellen bij Dutch Impressive Green, zij bieden hier veel mogelijkheden voor aan. Of je nou een hellend, schuin of plat dak hebt, alles is mogelijk!