Wilt u een sfeervol item in uw tuin? Kies dan eens voor een boombank. Een boombank heeft iets idyllisch, iets romantisch en iets origineels. Je ziet ze steeds meer in de tuinen. Het is een ideale plek om even in de schaduw te zitten, genietend van het fraaie uitzicht, naar ieder deel van de tuin. De boombank wordt rondom een boom geplaatst en heeft dus zitplaatsen aan alle kanten.

Een zuidelijke ambiance

In het zuiden van Europa kom je de boombanken regelmatig tegen. Op het dorpsplein of in het plantsoen. Het is vaak de plek bij uitstek voor een praatje met de dorpsbewoners. De boombank neemt meestal een centrale plek in en zo kan het ook in uw tuin zijn. Even lekker nagenieten van een zomerse dag in de schaduw onder de bladeren van de kastanje-, of andere boom.

Een comfortabele blikvanger

Ze zijn er vaak in verschillende uitvoering; met- of zonder rugleuning en verschillende soorten hout. Bijvoorbeeld het warme teakhout of een hardhouten boombank. Vaak zijn er voor de boombank ook kussens verkrijgbaar, zodat u nog eens extra comfortabel zit op uw sfeervolle plekje. Daarbij geeft een rugleuning nog wat extra zit gemak. Met een boombank maakt u van die boom in het midden van de tuin ineens weer een ‘eyecatcher’ in plaats van een storend element.

Past zelfs in een kleine tuin

De boom waarom de boombank heen geplaatst wordt, hoeft niet altijd tientallen jaren oud te zijn of een hele dikke stam te hebben, er zijn verschillende binnen- en buitenmaten. Heeft u geen boom in de tuin staan waaromheen u de boombank kunt plaatsen? Geen probleem, een boombank staat ook erg leuk rondom een hoge robuuste bak met planten. De cirkelvormige boombank neemt niet al te veel ruimte in beslag, dus zelfs als de tuin niet zo groot is, kan men gebruik maken van een boombank. Het plaatsen van de boombank is zeer eenvoudig, meestal bestaat hij uit meerdere delen die zo om de boom geplaatst kunnen worden.