Als je een auto wilt kopen dan zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je op let. De belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze voor een autobedrijf kunt maken.

1: Vind een betrouwbaar autobedrijf

Zo koop je natuurlijk graag bij een bedrijf dat betrouwbaar is. Maar hoe weet je dat? Je kan natuurlijk in je omgeving vrienden en familie vragen naar hun ervaringen met het autobedrijf dat je op het ook hebt. Als je met een regionaal bekend autobedrijf in zee wilt is de kans groot dat als je eens op bijvoorbeeld Facebook op een groeps-app de ervaringen navraagt je een goede indicatie krijgt. Ook kan je natuurlijk de reviews lezen. Ga ook gerust eens kijken hoe de uitstraling van het bedrijf waar je een auto wilt kopen is en welke indruk de mensen die er werken maken.

2: Auto kopen met garantie of niet?

Koop je een gebruikte auto met garantie en bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of neem je liever iets meer risico om voordeliger te kunnen kopen? Beide heeft voor-, en nadelen en het is vooraf niet te zeggen wat beter is. Niemand kan in de toekomst kijken, jij niet en ook de verkoper niet.

3: Heb ik voldoende keuze?

Wanneer je niet bewust op zoek bent naar een bepaald merk en type auto dan maak je meestal eerst de keuze bij welk bedrijf je een auto wilt kopen en pas daarna welke auto het moet zijn. In dit geval is het prettig dat het bedrijf over een redelijk aantal occasions beschikt in verschillende merken en met verschillende eigenschappen. Laat je in dit geval ook door de verkoper adviseren wat een geschikte keuze is in uw geval.

4: Kan ik ook terecht voor reparaties en onderhoud?

Je hoopt natuurlijk dat je nieuwe je auto vele jaren zal vervoeren zonder dat er iets stuk gaat. Maar realistisch gezien kan je daar niet vanuit gaan. Het is aan te raden je auto te laten repareren waar je deze ook hebt aangeschaft. Niet alleen omdat je wellicht nog kan rekenen op enige coulance als er al na korte tijd een reparatie nodig is, maar ook omdat je natuurlijk inmiddels vertrouwen hebt in dit autobedrijf en ze jou als klant ook kennen. Autobedrijven die verkopen en reparaties uitvoeren verzorgen ook onderhoud. Logisch om dit ook bij dezelfde partij te doen maar wel altijd wat allemaal inbegrepen is. Onderhoud aan je auto is sowieso sterk aan te raden. Dit doet altijd een beetje pijn in de portemonnee maar maakt de kans op reparaties een stuk kleiner.