Ben je vaker op wintersport vakantie geweest in Oostenrijk, dan heb je waarschijnlijk wel een favoriete skipiste. De mooie skipiste met een afdaling waar je kriebels van in je buik krijgt. Omdat de skipiste gewoon de perfecte snelheid geeft door de hellingshoek of juist omdat het uitzicht zo waanzinnig is. Welke skipiste of off-piste afdaling in jouw favoriet?

Welke omstandigheden maken een skipiste zo fantastisch?
 Gelukkig hebben alle mensen een andere smaak en voorkeur. Een bekend gezegde zegt: Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Zo heeft iedere skiër een favoriete afdaling of skipiste. De ene wintersporter houdt van een lekker steile piste om daar rustig in stijl mooi en elegant skiënd vanaf te dalen, terwijl de andere skiër tijdens de wintersport juist liever een minder steile piste neemt om met grote bochten van de skipiste af te dalen.

Steile skipistes

Wie is er gek op de steile, meestal zwarte, skipistes tijdens de wintersport? De adrenaline stoot van opwinding als je bovenaan de piste staat, de beheersing van je skitechniek als je aan het afdalen bent, de aangename sensatie van de goede afdaling en waarschijnlijk ook wel een tikkeltje angst. Er zijn duizend en één redenen om als favoriete skipiste een mooie steile piste uit te kiezen. Misschien kies je voor Gamsleiten 2 in Obertauern in Salzburgerland, Oostenrijk of voor Langer Zug in Lech, Oostenrijk of misschien kies je voor de lange piste Kandahar in Garmisch-Patenkirchen in Duitsland. Voor welke jij kiest weet ik natuurlijk niet, maar er zijn vele fantastische skipistes.

Skiocht

Misschien kies je wel voor een mooie skitocht die je zoekt in een skipiste tijdens je wintersport vakantie. Een lange niet al te steile skipiste die je langs allerlei verschillende landschappen brengt en waarvan de uitzichten adembenemend zijn. En een skipiste waarvan de afdaling juist lekker lang duurt. Lekker cruisen en van het mooie uitzicht genieten?

Cruisen en racen

Of zoek je een waanzinnige race-piste? Goede en vooral overzichtelijke pistes waar je voluit kunt gaan of een piste waar je lekker kunt cruisen. Kortom skipistes waar we ons allemaal minstens even goed voelen als de Gamsleiten 2 in Obertauern. Of je nu wilt knallen of lekker rustig op je gemak wilt cruisen, het belangrijkste is dat je plezier in hebt en kunt genieten van je wintersport vakantie.

Off-piste

Misschien is je  favoriete afdaling wel een off-piste lijn omdat je dat een echte adrenaline kick geeft. Een lekkere afdaling waar de sneeuw meestal goed is of in ieder geval toen je daar lekker naar beneden stoof? Om welke redenen was juist deze afdaling zo mooi voor je? Was het de steile piste, de mooie natuur en het uitzicht, de ondergesneeuwde bomen of waren het de rotsen?

Persoonlijk vind ik de skipistes in Oostenrijk Tirol favoriet. Kortom, wat is voor jou de mooiste afdaling die je ooit gedaan hebt tijdens de wintersport. Voor welke skipiste of welke off-piste kies jij tijdens de wintersport Oostenrijk?

Ga naar de website van bergenmeer.nl en ontdek de mogelijkheden voor een geslaagde skivakantie.