De koffers van Samsonite zijn de absolute top van de koffermarkt. Zij zijn al meer dan een eeuw bezig met het maken van innovatieve en hoogwaardige oplossingen om bagage veilig de wereld over te vervoeren. Maar welke maat Samsonite koffer is handig voor welk reisdoel? Hieronder vindt je tips en adviezen over de verschillende groottes van Samsonite koffers.

Samsonite koffers handbagage

Handbagage mag mee aan boord van het vliegtuig, mits het aan de strenge formaateisen van de vliegmaatschappij voldoet. Hiervoor is de zogenaamde IATA-norm opgesteld. Dit komt neer op een formaat van: 56 x 45 x 25 cm. Het is echter zo dat een aantal maatschappijen er weer eigen ideeën op na houdt als het gaat om de handbagage. Sommige hebben een ander beleid dat gebaseerd is op het gewicht. Om de actuele stand van zaken aan te houden, is het verstandig om de richtlijnen van de maatschappij waarmee u vliegt voor vertrek eerst te checken.

Klein

Onder de kleine koffers valt alles boven het formaat handbagage tot aan de categorie van grote koffer. Dus vanaf 56 centimeter tot zo ongeveer 70 cm. Dit is ideaal voor een lang weekend weg of een  stedentrip. Samsonite heeft in dit formaat ook weer een hoop koffers om uit te kiezen. Hetzelfde rijtje als bij de handbagage heeft ook een grotere variant die als ‘kleine koffer’ valt aan te merken. De Samsonite Cosmolite is het neusje van de zalm binnen het Samsonite assortiment.

Middenmaat

Wanneer we een stap verder gaan in de koffermaten dan komen we uit bij de ‘midden maat’. Dit is de meest verkochte maat, omdat het de ideale koffer is voor een langere vakantie, zo’n 2 a 3 weken. Ga er vanuit dat je ongeveer 20 kg mee kan nemen in deze koffers. Dat is meestal het maximum dat de vliegmaatschappijen hanteren. Samsonite koffers heeft ontzettend veel keuze in deze categorie. Het is maar net welke eisen u verder stelt aan de reisgenoot op wielen, bij welk type u uitkomt.

Grote maat

Na de midden maat komt de grote maat. Dit is de grootste onder zijn soortgenoten waar je met gemak een halve kledingkast in kunt vervoeren. Niet elke luchtvaartmaatschappij accepteert dit formaat. Als je echt heel lang op reis gaat of met z’n tweeën uit één koffer wil leven is deze grote Samsonite koffer een optie.