Een vakantie in Javea is gegarandeerd een prachtige vakantie. Javea ligt in de Spaanse Costa Blanca en is een uitstekende plaats om uw vakantie door te brengen.

Over Javea
Javea ligt, zoals gezegd, in de Spaanse Costa Blanca in de provincie Alicante. De plaats ligt gelegen tussen een aantal kapen aan de Middellandse Zee. Het centrum van Javea is een historisch centrum en stamt uit de late middeleeuwen. Javea kent warme en droge zomers en milde, vrij droge winters. Javea is dus het hele jaar geschikt als vakantieplek. De grootste reden voor toeristen om naar Javea te gaan is het weer en de prachtige omgeving. Echter is Javea wel een rustige plek, het is niet een plek waar toeristen massaal op af komen. Javea heeft de charme van een kleine stad kunnen behouden. Het zeewater is rustig en helder, dit komt doordat het wordt afgeschermd door een stenen baai. Naast een prachtige zee kent Javea ook bergen en een promenade langs het strand. Dus voor natuur,- cultuur- en strandliefhebbers is Javea een bij uitstek geschikte plek om de vakantie door te brengen.

Uitstapjes tijdens de vakantie Javea
Wanneer u in Javea aan het genieten bent van uw prachtige vakantie, zijn er een aantal plekken die u eigenlijk gezien móet hebben! Zo is daar het natuurreservaat Montgo, een berguitloper achter Javea. De inwoners van Javea beweren dat het een gigantische stenen olifant is die uit zee drinkt. Tevens zijn er diverse golfterreinen te vinden. Verder kunt u pretparken, waterparken en een safaripark bezoeken. Al deze activiteiten bevinden zich op minder dan twintig minuten rijden. Wat ook zeker een bezoek waard is, is de 12de eeuwse kerk Iglesia de San Bartolome. U kunt Javea in principe opdelen in drie delen, te weten:

  • Arenal; stadsgedeelte, gericht op het strand
  • Oude stad; charmante binnenstad, vol cultuur en geschiedenis
  • De vissershaven; hier vindt u heerlijke visrestaurants

Javea is zeker de moeite waard om eens te bezoeken, prachtig toeristisch maar niet massaal. Genoeg leuke uitstapjes die u kunt maken, voor zowel gezinnen als stellen is er van alles te beleven in deze charmante stad. Bent u op zoek naar een accommodatie in Javea? Onder meer La Caza biedt prachtige accommodaties aan in de Spaanse stad Javea. Gegarandeerd dat u gaat genieten van een prachtige vakantie in Javea.