Wie wil verhuizen naar Zweden moet aan een aantal dingen denken. Zo zijn er regels waar aan gedacht moet worden, er moet een huis gekocht worden, de kosten moeten binnen de perken blijven.

Emigreren en het aanvragen van de benodigde papieren

Als je in het buitenland wil gaan wonen moet je een verblijfsrechtaanvragen. Nederlanders die langer dan drie maanden in Zweden willen verblijven, moeten verblijfsrecht aanvragen. Dit moet je doen bij de Zweedse immigratiedienst. Voor de meesten is dit vrijwel geen probleem, alhoewel de procedure een geruime tijd in beslag kan nemen. Als je in Zweden verblijfsrecht hebt en een adres kan je een persoonsnummer aanvragen. Dat is een nummer dat door Zweedse bedrijven en instellingen gevraagd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de werkgever. Eigenlijk heb je een persoonsnummer nodig en is leven zonder het nummer vrijwel onmogelijk.
Het is nu ook mogelijk om de volgorde om te draaien en eerst een persoonsnummer en vervolgens verblijfsrecht aan te vragen. Heb je deze zaken geregeld dan is emigreren naar Zweden geregeld.

Een huis kopen in Zweden

Als je een huis wil kopen in Zweden zal het je opvallen dat het heel anders gaat dan in Nederland. Anders in de vorm van verschil in procedures, verschillen in overeenkomsten.
Het belangrijkste wanneer je gaat emigreren naar Zweden is waarschijnlijk het kopen van een huis. De huizen in Zweden zijn in vergelijking met de Nederlandse prijzen niet duur. Alleen Stockholm is misschien te vergelijken met Amsterdam maar over het algemeen geldt in Zweden dat hoe verder van de stad hoe goedkoper de huizen worden. Een groot huis met een flinke lap grond erbij voor een goede prijs is dan ook geen uitzondering. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het huis ver van voorzieningen af ligt. Zo kan de dichtstbijzijnde winkel kilometers verder op zijn. Maar wie naar Zweden gaat verhuizen zal dit vooral doen voor de natuur en de rust. Deze 2 dingen zijn er in overvloed dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Zij zijn er namelijk in overvloed.

Verhuisbedrijf voor het emigreren naar Zweden

Als alles rond is en je gaat emigreren naar Zweden zal er een verhuisbedrijf ingeschakeld moeten worden. De Jong verhuizen is gespecialiseerd in het verhuizen naar Zweden. Zo hebben zij kennis van Zweden en de weersomstandigheden. Ook zijn ze tijdens, voor en na de reis het aanspreekpunt. Zo kunt u onbezorgd verhuizen.