Goedkoop

Maar laten we onszelf niet voor de gek houden. Bangkok is een moderne metropool en draagt ​​de hogere prijzen mee wat gebruikelijk is in grote steden. Maar het is nog steeds goedkoop! Hygiënisch op straat eten betekent maaltijden voor 1 a 2 euro, overvloed aan koffie stands, betaalbaar openbaar vervoer en taxi’s, goedkope kleding en veel entertainment beschikbaar voor een fractie van de prijs van Nederland of Belgie. Buiten Bangkok dalen de prijzen dramatisch.

Huisvesting kan duur zijn in de steden afhankelijk van waar u woont maar u kunt bijvoorbeeld al vanaf 25.000 euro wonen in Pattaya (1 uur rijden vanaf Bangkok). Appartementen in Bangkok beginnen vanaf 100.000 euro maar is nog steeds zeer redelijk geprijsd in vergelijking met Europa of Noord-Amerika.

Goed openbaar vervoer

Er is een metro, sky train, bussen, mini-busjes, tuk tuks (riksja), motortaxi’s, fietstaxi’s etc.

Bangkok heeft zowel een ondergrondse metro-systeem en een bovengronds sky train systeem. Bij het uitstappen van een treinstation staan mannen met oranje vesten ​​klaar om u waar u naar u volgende locatie te vervoeren , op hun motorfiets. Of een kleurrijke tuk tuk of taxi kan hetzelfde doen.

Reizen van stad naar stad is geen probleem.  Al deze zijn veel goedkoper dan verwacht zou worden in Noord-Amerika of Europa. Bijvoorbeeld, een 10-uur durende treinreis van Chiang Mai naar Bang Mun Nak kost maar 8 euro. Een ritje op de sky train kost tussen de 20 en 40 baht oftewel 0,50 – 1 euro.  Tuk tuk en motorfiets taxis verschillen per 5-7 minuten +/- 1 euro die afhangt van uw onderhandelingsvaardigheden.

Vervoer van en naar het Vliegveld

De luchthaven van Bangkok is een van de drukste in de wereld. Daarom zijn Bangkok & Pattaya een perfect centrale punt om te wonen in Azië. Vooral als uw interesse heeft in het rond reizen en verkennen van Azië. Low-cost luchtvaartmaatschappijen Thai Airways en Air Asia heeft een hub in Bangkok Thailand, vanaf hier is alles bereikbaar.

Cultuurrijk

Thailand heeft zijn eigen unieke benadering van het leven. De architectuur is prachtig, de boeddhistische invloed  is overal terug te zien en het eten is fenomenaal. Weinig plaatsen kunnen zoveel moois en zoveel nieuwe ervaringen bieden. 

Land van de Glimlach

Thaise mensen zijn aardig. Hun slogan is “Land of the smile.” dit ziet u ook overal terug op straat.

De mensen zijn ook welgemanierd. Wat als goede omgangsvormen beschouwt word is uiteraard afhankelijk van waar je vandaan komt en wat je beschouwt als goede manieren.

Zelfs de Thaise groet genaamd ‘wai’, wat geleend is van de oude Indiase cultuur, is vertederend. Mensen zetten hun handen samen, buigen lichtjes hun hoofd en zeggen “sawasdee” wat ‘welzijn’ betekent.

Alles is verkrijgbaar

Mist u de chocoladepasta Nutella, een Duitse krakeling, een frikandel, een kroket of een RedBull met prik? Wat vaak moeilijk of niet te vinden is in de rest van Zuidoost-Azie hoeft u in Thailand geen zorgen te maken. Dit alles is te verkrijgen in Thailand waardoor u niets van ’thuis’  hoeft te missen.

Grote infrastructuur

Oke, het verkeer in Bangkok is echt verschrikkelijk. Maar in vergelijking met de rest van Zuidoost-Azie is de infrastructuur in Thailand fantastisch. U kunt tussen de steden met gemak een busrit maken zonder het gevoel te hebben dat de wegen van Zwitserse kaas is.

De digitale infrastructuur is ook meer dan voldoende voor een locatie-onafhankelijke expat. Met uitzondering van Vietnam, is het bijna onmogelijk om een goede breedband Internet connectie te vinden in Zuid-Azië. Maar Thailand got it! U kunt uw werk vanuit thuis verrichten of onder genot van een koffie bij de vele cafes terecht die high-speed WIFI bieden.

Jungles en stranden

Thailand heeft een beetje van alles. Het noorden heeft prachtige jungles, olifant habitats, bergen en de inheemse bevolking die een heel andere manier van leven heeft.

Het zuiden heeft een van de meest ongerepte stranden van de wereld.

En Bangkok is een megapolis met charme.

Veilig

Net als de rest van Zuidoost-Azië, is Thailand een veilige bestemming voor zowel toeristen als voor de lokale bevolking. De veiligheid kan komen doordat het land goed ontwikkeld is en velen Thaise het boeddhisme als geloof hebben waarin het karma principe een grote rol speelt. “Wie goed doet, wie goed ontmoet” waardoor u in Thailand over het algemeen geen last zal hebben van beroving of zinloos geweld.

Comfortabel

Het is niet verbazingwekkend dat Thailand voor velen een plek is waar je alle dagelijkse stress van het westen los kan laten en kan genieten van het leven. Het mooie weer, de mooie stranden, goedkoop en overheerlijke veelzijdige eten en u kunt s’nachts veilig over straat genieten van het mooie Thailand.