Elk jaar gaat de familie Jansen naar een bungalowpark. In Arnhem betrekken zij een bungalow. Het bungalow park is van alle gemakken voorzien. Er is een zwembad, speeltuin en de kinderen zijn de hele dag zoet.

Pa Jansen houdt zich bezig rondom de bungalow. Een boekje lezen en verder luieren is de grootste bezigheid van pa. Het bungalowpark is gelegen in het bos waarop ma besluit om een leuke buiten activiteit te organiseren. Soldaatje spelen. De kinderen krijgen vieze bruine strepen op hun gezicht en pa en ma knopen een zakdoek om hun hoofd, waardoor ze lijken op een ware soldatenfamilie. Het bungalow park geeft voldoende ruimte om hun strategie te bepalen. Pa en ma zitten in het ene team en jantje en jans in het andere team. Jantje en Jans zijn vooruit gegaan en verstoppen zich ergens in het bungalowpark.

Het bungalow park op zijn kop

Terwijl de buren weet krijgen van de leuke buiten activiteit besluiten zij ook mee te doen. En de tam tam op het bungalowpark gaat snel, waardoor er steeds meer mensen met waterpistolen en waterballonnen zich aansluiten. Iedereen heeft de grootste lol en hoe later hoe gekker het wordt.
De bungalow van de familie Jansen ligt naast een zandweg. Jantje weet zich te verstoppen in één van de bomen langs de zandweg. Hij heeft waterballonnen in de bungalow gevuld met water en gaat deze gebruiken als bommen. Zijn zusje, Jans wordt gebruikt als lokaas. Ze probeert de aandacht te trekken van haar buurjongen, maar die heeft haar nog niet gespot. Hij zit verdekt opgesteld achter zijn eigen bungalow. Het begint al een beetje te schemeren in het bungalowpark en mensen beginnen langzaam terug te keren naar de openhaard. Zijn zusje heeft contact gemaakt met de buurjongen en zitten nu samen een kop thee te drinken. Uren later weet zij niet meer te vertellen in welke boom haar broertje zich had verstopt. Iedereen trekt erop uit om hem te zoeken. Een kwartier later hebben ze een huilende Jantje gevonden.