De naam bungalowparken Overijssel is eigenlijk een beetje bijzonder. Er ontbreekt namelijk een lidwoord in deze naam. De eigenaar van deze parken heeft hier heel bewust voor gekozen. Volgens hem heeft het lidwoord “in”, een verzwakkende uitwerking op de naam. Omdat dit lidwoord zo enorm vaak voorkomt in de Nederlandse taal, leek het hem verstandig om het weg te laten uit de benaming bungalowparken Overijssel.

Dat ter introductie, nu over de verassing op camping Twente. Het leek me leuk om samen met mijn vrouw een weekendje naar een bungalow te gaan. Even lekker weg van alle drukte en chaos op mijn werk en gewoon ontspannen in de natuur. Een weekendje weg is natuurlijk altijd uiterst leuk, maar dit had toch iets speciaals. We waren allebei nog nooit in een bungalow geweest en hadden er dus veel zin in. Op de website van bungalowparken Overijssel kwam ik een mooie aanbieding tegen. Twee nachten voor nog geen honderd euro. Dat leek me een koopje! Bij aankomst op camping Twente stond ons echter een bijzondere verassing te wachten. Ik heb in mijn leven veel mee gemaakt, maar dit sloeg werkelijk alles. Toen we onze auto voor de bungalow hadden geparkeerd en onze tassen mee naar binnen namen, zagen we tot onze grote verbazing dat er helemaal geen dak op het huis zat. We zouden dus in de open lucht moeten slapen. Ik wist dat een bungalow een ruimtelijk gevoel zou moeten uitstralen, maar hier had ik echt niet op gerekend. Ik besloot om dit toch maar even na te vragen bij de beheerder van camping Twente en inderdaad, dit bleek gewoon te kloppen.

Een groot succes

Doordat mijn partner en ik allebei niet de moeilijkste zijn konden we prima slapen. Het had zelfs wel iets romantisch. Een weekendje weg in een bungalow zonder dak. Wat een avontuur, maar vooral ook wat een beleving. We hebben er enorm van genoten en kunnen het iedereen aanraden.