Emigreren doen we als Nederlanders steeds vaker, niet omdat het ergens anders altijd zo veel beter is maar omdat we wat avontuurlijker worden en ook gemakkelijker eens wat de grens over kunnen steken.

Zweden

Waar je jaren geleden vooral nog Canada, de Verenigde Staten en Australië als populaire emigratielanden zag, is de laatste jaren ook Zweden bijzonder populair.

Voordelen

Waarom is Zweden dan eigenlijk een populair emigratieland? Zweden is een EU-land met een groot landoppervlakte en weinig inwoners. Juist hierdoor kun je hier goedkoop grond kopen en genieten van de rust, natuur en de ruimte. De Zweden zijn erg rustig, vriendelijk en erg behulpzaam en ook de sociale zekerheid in Zweden is goed geregeld. Je hebt goed onderwijs in Zweden en de gezondheidszorg is hier dik in orde en vergelijkbaar met de zorg in Nederland. Al deze voordelen zorgen er voor dat Zweden een heerlijk land is om in te wonen.

Nadelen

Uiteraard heeft verhuizen naar Zweden ook zo zijn eigenaardigheden en nadelen. Dit zijn vooral zaken die je altijd tegen zult komen wanneer je gaat emigreren. Denk aan een andere taal en een andere cultuur. Zo zie je bijvoorbeeld dat het werktempo in Zweden heel wat lager ligt dan in Nederland, er zijn langere wachttijden wanneer je zorg nodig hebt en het is in Zweden wat moeilijker om een baan te vinden. Door voorgaande aspecten is het dus wel aan te raden om je goed voor te bereiden wanneer je van plan bent te gaan emigreren.

Wanneer je gaat emigreren is het belangrijk om je goed in te lezen en te bekijken waar er valkuilen zitten. Probeer het land van keuze al eens een paar keer te bezoeken, leer de taal kennen en bekijk welk gebied in het land je het meeste aanspreekt en wat bijvoorbeeld de kans op een baan is. Wanneer je meer informatie wilt over immigreren naar Zweden kun je altijd inlichtingen inwinnen bij de Zweedse Ambassade.