Midden in Tanzania ligt de hoogste berg van Afrika. Daarnaast zijn er verschillende reservaten en een grote verscheidenheid aan fauna in Tanzania te vinden. Hierdoor is dit land een uiterst interessante bestemming voor avonturiers en eenieder die de wereld van de natuur met andere ogen wil bekijken. Maar een reis Tanzania heeft nog veel meer te bieden, zoals we hieronder zullen zien.

De Kilimanjaro

De Kilimanjaro torent bijna 6000 meter in de hoogte en biedt daardoor de ideale omstandigheden om te gaan bergbeklimmen. De berg bestaat uit drie toppen en ook al is het niet eenvoudig om deze berg te beklimmen, er zijn wel verschillende mogelijkheden om samen met een gids deze hoogte te overwinnen. Ook is het mogelijk om wandelroutes te verkennen op lagere hoogtes van de Kilimanjaro.

Serengeti National Park

Eenieder die graag wilde dieren van dichtbij wil aanschouwen, kan terecht in het Serengeti National Park. Dit natuurreservaat is een van de beroemdste ter wereld en dit is ook niet verwonderlijk; het is als wereld erfgoed aangesloten bij de UNESCO en er zijn talloze mogelijkheden om een ballonvaart over het park te boeken. Dit biedt de ultieme gelegenheid om het park vanuit een geheel ander perspectief te zien en natuurlijk om prachtige foto’s te maken.

De stranden van Zanzibar

Zanzibar is een eiland gelegen nabij het vasteland van Tanzania en biedt nog compleet ongeschonden stranden. Het witte zand, de blauwe zee en de rust maken deze stranden tot de ultieme bestemming voor eenieder die van watersport houdt, of simpelweg graag aan een tintje wil werken in de zon. Ook zijn er voldoende duikgelegenheden met een rijke onderwaterwereld, bestaande uit koraalriffen en een grote verscheidenheid aan exotische vissen.

Uw eigen privé villa

Op zoek naar een comfortabele privé villa met eigen zwembad, een adembenemd uitzicht met maximale privacy? Kijk dan eens op Kilima Villa.

Kortom, een Tanzania vakantie biedt een avontuur te midden van een prachtige, ongeschonden natuur. Perfect voor een korte vakantie voor avonturiers, of om gewoonweg even heerlijk te ontspannen in de natuur en in het prachtige weer. Klik hier voor meer informatie.