Ik ben zojuist terug gekomen van een week lang heerlijk genieten aan de Turkse Riviera. Vooraf gaat was ik erg sceptisch over all-inclusive vakanties. Maar op aandringen van mijn vrienden hebben ik en me vriendin het er toch maar op gewaagd. En ik kan u vertellen, beste lezer, we hebben er zeker geen spijt van gehad. All-inclusive vakanties zijn vanaf nu mijn favoriet.

De voordelen

Wat sprak mij allemaal aan aan de all-inclusive ervaring? Allereerst was de service formidabel. Het personeel was zeer professioneel en erg vriendelijk. Weet u wel, dat soms als je iets vraagt aan een personeelslid dat het altijd lijkt alsof ze het ‘even’ aan iemand anders moeten vragen. Dat noem ik dus onervaren personeel. Dat kom ik in een gemiddeld resort aan de Turkse Riviera niet gauw tegen. Het personeel staat zijn mannetje en zijn zeker bereid je goed te helpen.

Ten tweede vond ik het eten ver boven verwachting. Nu moet ik eerlijk gewijs bekennen dat mijn verwachtingen niet hoog gespannen waren, maar toch! Het buffet was zeer uitgebreid en het eten varieerde van dag tot dag. De koks deden elke dag hun best om het eten er zo goed mogelijk uit te laten zien. Er was voldoende tijd om zowel tijdens het ontbijt, de lunch als het diner je buikje helemaal rond te eten.

Vervolgens is het natuurlijk heerlijk om de hele dag door vermaakt te worden en lekker onderuit in je stoel kunt liggen en drankjes kunt bestellen zonder dat je daar extra voor betaald. Ik en mijn vriendin zijn de hele week bijna het complex niet af geweest. Je kunt natuurlijk ook genoeg dingen in de omgeving doen, maar wij hadden daar gewoon weg geen behoefte aan.

Een echte aanrader

Ik zou all-inclusive vakantiereizen aanraden voor gezinnen met kinderen, maar ook zeker voor stelletjes zoals wij. Je kunt erg even helemaal relaxen en genieten van je wel verdiende rust. Wij gaan in ieder geval het eind van de zomer weer. Wie gaat er mee?