Bij het ervaren van problemen met uw prostaat, of welke andere vorm van urologische klachten dan ook, is het aan te raden een uitgebreid urologisch onderzoek te laten doen bij het Prostate Center Europe.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een verhoogde PSA waarde. Het is uiterst belangrijk dat er in het geval van prostaatkanker een vroegtijdige diagnose gesteld wordt. De gemiddelde levensduur na een diagnose van uitgezaaide prostaatkanker bedraagt slecht twee jaar. Wanneer de diagnose van vroegtijdige prostaatkanker wordt gesteld, is de gemiddelde levensduur in 90% procent van de gevallen al meer dan 10 jaar.

Urologische check-up

Een urologisch onderzoek bij het Prostate Center Europe kan bestaan uit de volgende onderzoeken:

  • Een echo van de prostaat, blaas of nieren
  • Inwendig onderzoek
  • Uitgebreid bloed- en urineonderzoek
  • Uitgebreid artsconsult. Dit betreft een informatief gesprek over de uitkomst van het onderzoek, en de mogelijke behandelingen.

Het is mogelijk dat er op basis van uw persoonlijke situatie noodzaak is om aanvullende onderzoeken te verrichten om de juiste diagnose te kunnen stellen.

Kosten urologische check-up

De kosten die bij een urologisch onderzoek komen kijken zijn per persoon verschillend, deze kosten hangen namelijk af van uw persoonlijke situatie en kunnen deels vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Een onderzoek naar prostaatkanker is bijvoorbeeld al mogelijk voor €300,-

Het is mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met het Prostate Center Europe voor meer informatie.

Belangrijke informatie over uw vergoeding

Het is erg belangrijk om u goed voor te laten lichten door uw verzekeraar en/of tussenpersoon. Het is namelijk zo dat de meeste Nederlandse verzekeraars met 2 verschillende polissen werken, namelijk de naturapolis en de restitutiepolis. Bij de naturapolis is het mogelijk dat u sterk beperkt wordt in uw keuze van ziekenhuis, bij de restitutiepolis staat u hier volledig vrij in. Bij een restitutiepolis zult u dan ook in de meeste gevallen van een behandeling bij het Prostate Center Europe de volledige kosten vergoed krijgen.