Oostenrijk telt vele vakantiebestemmingen, maar de streek Tirol is toch wel één van de meest bezochte gebieden. Jaarlijks trekt Tirol vele bezoekers, zowel in de zomer als in de winter. Dit is niet moeilijk te begrijpen, Tirol is enorm veelzijdig! Door de vele bergen en meren is het geschikt voor zowel een winter- als een zomervakantie.

Lienz

Een leuk stadje om te bezoeken in Tirol is bijvoorbeeld Lienz. Dit is de hoofdstad van Oost-Tirol, het is een kleine stadje dat een pittoreske sfeer uitademt. Hier kun je o.a.  de van oorsprong Romaanse parochiekerk Liebburg uit de 16e eeuw en het kasteel Bruck uit de 13e eeuw bezichtigen.

Kitzbühel

Een andere leuk idee is om de stad Kitzbühel te bezoeken, deze stad is wereldberoemd bij skifanaten! Kitzbühel heeft een erg goede ligging in de bergen en is daardoor één van de meest belangrijke skigebieden van Tirol en ook Oostenrijk. En dit geldt niet alleen voor wintersporters, maar ook voor de wereldtop; jaarlijks vindt hier de afdaling van de bekende Hahnenkamm plaats.

Bezoek je de regio Tirol, dan kan je niet om de hoofdstad Innsbruck heen. Innsbruck is de 800 jaar oude hoofdstad van Tirol en ligt aan de rivier de Inn. Het is een zeer populaire wintersport bestemming, maar er zijn genoeg andere redenen om deze stad te bezoeken. Er zijn diverse middeleeuwse gebouwen waaronder de Fürstenburg (een 15-eeuws kasteel met het wereldberoemde balkon met een gouden dak) en de Franciscaanse Hofkirche.

Almatrieb

Bezoek je Oostenrijk Tirol in de herfst? Dan kan je de Almatrieb meemaken, een bekende festiviteit in Oostenrijk. Dit vindt plaats in de herfst, met name in de weekenden in de periode tussen 15 september en 10 oktober. Boeken van een Almabtrieb busreis is mogelijk via Almabtrieb reizen.

Bij deze festiviteit wordt het vee traditiegetrouw uit de bergen van de almweides naar de stallen gedreven waar ze tijdens de winter zullen verblijven. De Almabtrieb is een feestelijke traditie van de Oostenrijkse boeren, waarbij de dieren worden versierd en uitgedost met bloemen, lintjes en borden met heilige spreuken. Oorspronkelijk werd in Oostenrijk gedacht dat door het vee te camoufleren, de dieren beschermd zouden worden tegen kwade geesten. Het is uitgegroeid tot een volksfeest van de Oostenrijkers en is erg leuk om mee te maken als je de regio Tirol toch in die tijd bezoekt. Er zijn dan diverse boerenmarkten en bij de marktkramen en op de pleinen wordt volop Oostenrijkse volksmuziek gespeeld en kun je lekker eten.