Tanzania is een veelzijdig land in Afrika. Omdat Tanzania zo veel mogelijkheden heeft, is het in het bijzonder geschikt voor mensen die van een avontuurlijke vakantie houden eventueel aangevuld met een strandvakantie.

Actief en avontuur

Bent u een avontuurlijke, actieve reiziger en houd u er niet van om alleen maar aan het zwembad of aan het strand zitten? Dan is Tanzania waarschijnlijk het land voor uw droomvakantie. Daarnaast is Tanzania voor de gemiddelde vakantieganger, op de kosten van de vlucht na, een relatief goedkoop land. De prijzen liggen een stuk lager dan de Europese landen. De mensen zijn er erg vriendelijk en er is praktisch altijd goed weer. Dit kan ook niet anders want Tanzania ligt vlakbij de evenaar.

Kilimanjaro beklimmen

Bent u sportief aangelegd en houd u van bergbeklimmen? In Tanzania kunt u de hoogste berg, de Kilimanjaro beklimmen. Op de top van de Kilimanjaro, kunt u genieten van de gletsjers. De Kilimanjaro is goed te beklimmen voor mensen met een goede gezondheid en conditie. Voor uw eigen veiligheid is het wel verstandig om altijd een gids mee te nemen, of om georganiseerd te gaan klimmen. Velen zijn u reeds voorgegaan en dit is een ervaring die u nooit zult vergeten.

Safari Tanzania

Ga op safari in Tanzania en beleef het echte avontuur. Ga met een gids of georganiseerd op safari en trek door de ongerepte natuur. Zie het prachtige wilde leven van dichtbij door o.a. vanuit een jeep te genieten van de ongerepte natuur. In de nacht overnacht u tijdens de safari in een lodge Tanzania. Lodges zijn hutten die zijn ingericht naar de sfeer in Tanzania en zijn te krijgen van eenvoudig tot zeer luxe met internet, TV en badkamer.

Ballonvaren over de Serengeti

Wilt u iets minder actief zijn tijdens uw Tanzania safari, dan is een ballonvaart over de Serengeti een goede keuze. Geniet van de stilte, de ongerepte natuur en het prachtige uitzicht over de Serengeti. U kijkt van bovenaf naar o.a. leeuwen, tijgers, zebra’s, olifanten, springbokken en apen die in het wild leven!

Stranden van Pemba en Zanzibar

Tussendoor of aan het einde van uw vakantie kunt u bijkomen op de stranden van één van de prachtige eilanden Pemba en Zanzibar. Hier kunt u tot rust komen en genieten van helder blauw water en prachtige witte stranden onder het genot van een hapje en een drankje.

[mappress mapid=”1″]