Afgelopen maand is een goede vriend van mij na een kort maar heftig ziekbed overleden. Hij was nog maar 53 jaar oud. Hij had altijd een beetje vage klachten en is hier ook mee naar de huisarts geweest. De huisarts heeft hem toen doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Ook daar kwam nog niet direct aan het licht wat er aan de hand was. Na het maken van een MRI scan en een CT scan wisten de artsen wat er aan de hand was. Hij had kanker en het bleek overal in zijn lichaam te zitten. 18 dagen nadat hij te horen kreeg dat hij kanker had is hij overleden. Hij was hiervoor nooit ziek en mankeerde nooit wat. Dit zet je toch wel aan het denken. Ikzelf ben ook 53 jaar en het had mij dus net zo goed kunnen overkomen.

Bodycheck
Dit voorval heeft mij heel erg aan het denken gezet. Ik voel me altijd heel goed, maar je weet dus niet wat er in je lichaam afspeelt. Ik wilde dus een soort APK-keuring voor mijn lichaam. Op internet ben ik gaan zoeken en al snel kwam ik op de website van Prescan. De website was strak en informatief, ik kon precies datgene vinden wat ik wilde weten. Daarnaast ben ik opzoek gegaan naar recensies. De meeste recensies waren veelal lovend. Ook heb ik nog in mijn vrienden- en familiekring gevraagd of er iemand ervaring heeft met Prescan. Toevallig was er iemand in de vriendenkring die een buurman had die een total body scan had ondergaan. Mede op basis van zijn ervaring heb ik een afspraak gemaakt bij Prescan. Ik kon daar al heel snel terecht.

De total body scan
Een total body scan geeft inzicht in je gezondheid. Ik had een afspraak in de kliniek in Rheine, dit is ongeveer 25 minuten over de grens in Duitsland. Toen ik aankwam bij de kliniek werd ik hartelijk ontvangen door een Nederlandse gastvrouw. Dit vond ik zeer prettig, want zij fungeerde ook als een soort tolk gedurende de dag. Aan het eind van de onderzoeken kreeg ik al gelijk de uitslag. Gelukkig was alles goed. Toch laat ik vanaf nu wel elke twee jaar een total body scan maken om zeker te zijn dat alles goed is.