Veel modieus kan er natuurlijk niet zijn aan judo pakken maar men mag er wel goed uitzien op de wedstrijden als men voor zijn tegenstander staat natuurlijk. Hoe rijmt men judopakken en mode? Er bestaan wel een aantal trends op gebied van judopakken wat natuurlijk heel belangrijk is voor de vrouwen onder ons. Judopakken zijn niet heel echt modieus en het dient voornamelijk voor het comfort en de bescherming natuurlijk. Maar er is zo een enorme keuze van judo pakken dat men natuurlijk voor mooiere judopakken kan gaan.

Judopakken en de laatste veranderingen

Men kan natuurlijk niet aan de judopakken veel veranderen want alles is bepaald volgens heel strenge regels. Zo moeten de mouwen een bepaalde lengte en breedte hebben. Kortere mouwen zijn al uit den boze omdat dit de tegenstander belemmert om bepaalde worpen uit te oefenen. Ook is de hardheid van de judopakken onderworpen aan strengere regels. Voor de officiële wedstrijden wordt alles gecontroleerd en zelfs gemeten met speciale toestellen om te vermijden dat er zou kunnen vals gespeeld worden door het judopak in te korten en zo een betere kans op winst te kunnen bekomen.

Waar kan men dan op letten als men een judopak wil gaan kopen om er toch netjes en modieus voor de dag te komen. Men kan letten op het merk en daar zijn een aantal verschillen in. Er zijn duurdere merken die werken met een bepaald soort materiaal en stoffen die duurzaam zijn. De prijs maakt hier natuurlijk een duidelijk verschil alsook de kwaliteit van de judopakken.