Waar let jij op tijdens het kiezen van een nieuw paar schoenen? Moeten ze voldoen aan de laatste schoenmode trends of kies je voor kwaliteit, duurzaamheid en een perfecte  pasvorm? Natuurlijk zijn er ook schoenen die laatste trends en kwaliteit perfect combineren. Maar iedereen maakt vaak wel zijn eigen keuzes daarin. Sommigen hechten namelijk  veel waarde aan het uiterlijk, de schoen moet trendy zijn en daarnaast goed matchen met jouw nieuwe trendy outfit. Wanneer dit jouw voornaamste eisen zijn wordt de pasvorm vaak uit het oog verloren. En andere hechten veel waarde aan de pasvorm van de schoen en de kwaliteit, als ze dan ook nog trendy zijn, is mooi meegenomen. Waar je op moet letten bij het kopen van schoenen en de laatste trends voor 2014, lees je in dit artikel.

Nieuwe schoenen kopen

Waar moet je nou opletten bij het kopen van jouw nieuwe paar schoenen? Veel mensen zijn snel geneigd het uiterlijk van de schoen zwaarder te laten wegen dan de kwaliteit en de pasvorm van een schoen. Om voetklachten als eelt, knobbels op de teen en likdoorns te voorkomen kan ik je adviseren om te kiezen voor wat duurdere schoenen van hoge kwaliteit. De aanschafprijs is echter wat hoger, maar de schoenen zullen in de meeste gevallen langer mee gaan en het allerbelangrijkste, voetklachten voorkomen. Elke voet is namelijk uniek en niet iedere schoen past daarom bij jouw type voet. Je hebt namelijk brede voeten, smalle voeten of een voet met een hoge wreef. Een aantal zaken waar je aan kunt denken bij het aanschaffen van nieuwe schoenen zijn de volgende. Meet je beide voeten altijd goed op,  trek beide schoenen aan en loop een goed rondje door de winkel. Pas daarnaast altijd meerdere maten en modellen aan. Let er  tijdens het aanpassen van de schoenen bijvoorbeeld op dat de schoenen niet knellen en je voldoende bewegingsruimte hebt bij je tenen. Daarnaast moet een nieuwe schoen meteen goed zitten, uitlopen is een fabeltje. Als laatste pak je de schoen vast en voel je of de hiel goed stevig is en de schoenzool buigbaar is voor een goede afwikkeling van de voet. De schoenzool moet rond de bal van de voet buigen.

Schoenen trends

Wil je kwaliteit graag combineren met de laatste trends? Dit zijn de trends waar je in 2014 op moet letten. Hou voor een gezonde voet echter de bovenstaande tips goed in acht. 2014 is het jaar van de platte zolen en de retro running sneakers. Bij platte zolen kun je denken aan de trendy enkellaarsjes als de cut out boots en chelsea boots. Ook de zomerse espadrilles en animal prints zijn helemaal hot. Daarnaast zijn de klassieke hardloopschoenen uit de jaren ’80 en ’90 erg trendy. Deze running sneakers worden dan ook massaal opnieuw uitgebracht.