Skimutsen: Bescherm je hoofd tijdens de wintersport met een hippe en warme skimuts tegen de zon, hoofdletsel en tegen de kou.

Tips voor het maximaal kunnen genieten van je verdiende wintersport vakantie

Het is alweer zover! De eerste mensen zijn alweer voor de jaarlijkse wintersportvakantie vertrokken naar één van mooie wintersportgebieden die in Oostenrijk te vinden zijn. Ondanks het feit dat deze vakantie voor veel mensen maar een week duurt, staat de wintersport Oostenrijk altijd bij de meesten bekend om het hoge anti-stress effect. Maar dat werkt natuurlijk uitsluitend als je zonder blessures weer terug gaat naar Nederland. Hieronder volgen een paar eenvoudige tips om van je wintersport vakantie een fantastische beleving te maken!

De meeste mensen hebber er al maanden geleden naar uitgekeken. Eenmaal aangekomen het vakantieadres wil iedereen zo snel mogelijk naar boven, de sneeuwpiste op. En ineens zit je dus niet meer achter het schrijfbureau, maar ben je zomaar uren achtereenvolgens aan het skiën waarbij je lichaam spieren gebruikt, door bewegingen die je nooit hoeft te maken, die je normaal nooit hoeft te gebruiken. En daar gaat het vaak mis: je maakt een verkeerde beweging en je valt. En als je een been breekt is het einde van je welverdiende wintersportvakantie direct in zicht.

Skimutsen ter voorkoming van hoofdletsel

Wist je dat er tegenwoordig ook skimutsen zijn met airbag? De fabrikanten erkennen helaas geen aansprakelijkheid voor hoofdletsel.

Skimuts ter bescherming tegen de zon

Op de besneeuwde pistes kan de zon ontzettend sterk zijn. Voor je het weet ben je verbrand op je hoofd en in je gezicht en loop je met een vuurrood hoofd rond tijdens de apres ski. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een goede beschermende zonnebrandcrème op vetbasis te gebruiken in combinatie met een ski muts en een goede skibril.

Skimuts tegen de kou

Bereid je thuis goed voor qua kleding. In het dal mag het dan lekker warm zijn, maar op de hoger gelegen pistes, zeker in combinatie met wat wind, kan het érg koud zijn. Naast wanten of handschoenen is het zeer aan te bevelen een warme ski muts mee te nemen.

Wordt nooit overmoedig tijdens het skiën. Bouw langzaam het skiën op en weet wat je eigen lichamelijke beperkingen zijn. Zorg daarnaast dat je waterdichte en warme skikleding aan hebt, zodat je maximaal kunt genieten van je wintersportvakantie. Vergeet je warme skimuts niet!