Ben je een echt buitenmens? Houd je van lange herfstwandelingen of moet je misschien de hond uitlaten in koud winterweer? Of ben je misschien op zoek naar vrijetijdslaarzen voor op wintersport? Ben je woonachtig in een landelijk en ruig gebied met een nat klimaat? Dan wordt het tijd dat je op zoek gaat naar een goed paar outdoor laarzen die waterdicht zijn, comfortabel aanvoelen en van materiaal zijn dat tegen een stootje kan!

Vele merken outdoor laarzen hebben zowel outdoor dameslaarzen als outdoor herenlaarzen in hun assortiment en zijn van leer. Een goede kwaliteit leer is erg belangrijk, dit geeft namelijk een optimale bescherming tegen slijtage en vuil en is makkelijk te onderhouden. Leer is een duurzaam natuurproduct met karakteristieke oneffenheden waardoor het leer een mooie natuurlijke uitstraling krijgt. Daarbij komt dat leer van outdoor laarzen vaak een speciaal impregnatieproces heeft ondergaan waardoor het leer waterafstotend en sneldrogend is geworden. Je outdoor laarzen blijven hierdoor mooi en behouden hun vorm, hoe vaak je ze ook aanhebt. Let erop dat de outdoor laarzen waterdicht zijn en ook een waterdichte voering hebben.

Verdere kenmerken die van belang zijn voor warme en waterdichte laarzen zijn bijvoorbeeld met betrekking tot het bovenwerk:

– het materiaal aan de buitenkant (bijvoorbeeld leer of nubuck)

– het materiaal aan de binnenkant (bijvoorbeeld gewatteerde voering)

– de binnenzijde van de kraag (bijvoorbeeld leer)

– waterdichte maar wel ademende voering

– een stevige hielkap

Let met betrekking op de zool op de volgende onderdelen:

– Buitenzool; heeft deze een rubberen profiel?

– Tussenzool; heeft deze een verstevigingsrand

– Binnenzool; is deze uitneembaar?

– Is het voetbed voorgevormd voor een beter comfort?

Bedenk ook wat je precies verwacht van je outdoor laarzen, er zijn namelijk vele verschillende soorten verkrijgbaar op de markt. Het is een goed idee om je alvast online te oriënteren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een outdoor laars die je van boven kan afsluiten? Of is een halfhoge uitvoering juist iets wat je meer ligt?

Bekijk bijvoorbeeld afbeeldingen van outdoor laarzen via google images. Heb je inmiddels een bepaalde outdoor laars op het oog? Lees dan ook eens de reviews van andere kopers, deze zijn vaak waardevol en kunnen je helpen bij het nemen van de uiteindelijke beslissing.