De allereerste sneakers werden in 18e eeuw gedragen. In die tijd werden de huidige sneakers plimsolls genoemd. Deze plimsolls waren niet bepaald comfortabel, want er was geen onderscheid tussen links en rechts. In het jaar 1892 werden een van de eerste modellen met een rubberen zool en canvas top geproduceerd door het bedrijf U.S. Rubber company onder de naam “Keds”. In het jaar 1916 werden de keds sneakers massaal geproduceerd.

En als een product massaal verkocht wordt, dan neemt automatisch ook de concurrentie toe. Een reactie van de concurrent was de productie van onder andere de Converse All Stars en de B.F. Goodrich.

Populair

In de loop der tijd is er veel veranderd. Zo zijn er steeds meer en meer producenten die sneakers produceren. Denk aan merken zoals adidias, Clarks, Jack&Jones, Fred Perry, PME, G-star, Nike, Cruff, Asics, Lacoste, Lascolana en New Balance. Al deze merken hebben verschillende soorten sneakers op de markt gebracht. Denk hierbij aan lage sneaker, hoge sneakers en running sneaker.

Naast de ontwikkeling van de merken, zijn ook wij, de consumenten, veranderd. Dan heb ik het niet over de uiterlijk, maar ons aankoopproces. Door de komst van het internet zijn wij steeds meer en meer gaan oriënteren op het web. Voordat we een aankoop doen, dan gaan we online vergelijken totdat we de beste deal hebben gevonden. Dat doen we ook met het kopen van online sneakers. Sneakers online kopen is niet alleen makkelijker geworden, maar ook geavanceerder. Wij als consumenten hebben door de komst van het internet de keuze om onze sneakers online te kopen in welk land dan ook. Sneakers online bestellen heeft in de afgelopen perioden dan ook een grote voorruitgang geboekt. Steeds meer webshops bieden sneakers online aan en dit zorgt ervoor dat wij als consument een ruimer aanbod hebben en voor de beste deal kunnen gaan.