Hieronder vind u een aantal tips voor het vinden van werk zodat uw kansen op het vinden van een nieuwe baan drastisch worden vergoot.

De economie in Nederland stagneert helaas door de crisis met als gevolg dat de werkeloosheid in Nederland stijgt. Al deze factoren zorgen ervoor dat het steeds moeilijker wordt om een nieuwe baan te vinden. Ondanks de stijgende werkeloosheid zijn er op dit moment legio mogelijkheden voor het vinden van nieuw werk. Als u actief bent in het zoeken naar een nieuwe baan en onderstaande mogelijkheden optimaal benut, wordt de kans op het vinden van werk een stuk groter. Hieronder volgen de mogelijkheden.

Kranten

De meest voor de hand liggende manier voor het vinden van vacatures zijn de (regionale) kranten. Lees de kranten en hou zo veel mogelijk de vacatures in de gaten. Veel werkgevers zetten een advertentie in de regionale kranten indien zij op zoek zijn naar nieuw personeel. Staat er een relevante vacature bij, dan kunt u per sollicitatiebrief met aanvullende CV solliciteren. De werkgever zal een selectie maken uit de sollicitatiebrieven en de geselecteerde werknemers uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Vakbladen

Kijk regelmatig in de vakbladen van de branche waarbinnen u werk zoekt. Veel bedrijven plaatsen vacatures in de vakbladen relevant voor de betreffende branche.

CV banken

Upload uw CV (curriculum vitae) bij zoveel mogelijk CV banken op het internet. Veel werkgevers doorzoeken deze CV banken als zij op zoek zijn naar nieuw personeel. Een bekende CV bank zijn 4Minutes en Monsterboard.

Uitzendbureaus

Inschrijven bij zo veel mogelijk uitzendbureaus. Veel mensen denken dan een uitzendbureau alleen voor tijdelijk werk is. U zou niet de eerste zijn die door een bedrijf, na 3 maanden via een uitzendbureau te zijn uitgezonden, een vaste baan aangeboden krijgt. U inschrijven bij een uitzendbureau kan dus zeker de moeite lonen.

Werving en selectie en detachering

U kunt zich inschrijven bij werving en selectie bureaus. Veel bedrijven schakelen een werving en selectie bureau in. Het werving en selectie bureau verzorgt voor deze bedrijven de sollicitatie procedures. Inschrijving bij werving en selectie bureaus en of detachering bureaus, vergroot dus uw kansen.

Werk.nl

Schrijf u in als werkzoekende op werk.nl. Zij helpen u bij het vinden van een nieuwe baan. Tevens kunt u uw CV uploaden naar werk.nl en de vacatures bekijken op werk.nl.

Vacature sites

Naast het bekijken van vacatures op werk.nl, kunt u ook op het internet Googlen naar andere vacature sites zoals bijvoorbeeld: Jobtrack en de Nationale Vacaturebank. Hier kunt u vacatures zoeken. Zit uw vacature erbij, dan kunt u contact opnemen middels de opgegeven contactgegevens. Schrijft u zich in voor een specifieke vacature, dan wordt u vaak per mail op de hoogte gebracht als deze vacature zich aandient.

Vrienden en bekenden

Vertel aan vrienden en bekenden dat u op zoek bent naar een nieuwe baan. Op die manier helpt uw netwerk u een handje mee.

Er zijn dus legio mogelijkheden voor het vergroten van uw kansen op nieuw werk of een nieuwe baan. Indien u actief bovenstaande mogelijkheden benut, wordt de kans dat u een nieuwe baan vind in ieder geval een stuk groter.

Payroll

Er zijn steeds meer werkgevers die hun personeel uitbesteden aan een payrollbedrijf. In het geval van payroll medewerkers, gaat u als werknemer een dienstverband aan met het payrollbedrijf. U blijft echter gewoon verantwoording schuldig aan de werkgever.

Wij wensen u veel succes bij het vinden van nieuw werk.