Onlangs heeft een uitvoerder vacature een opzienbarende metamorfose gekregen. De vacature die erg veel weg had van een steigerbouwer vacature werd aangepast om op die manier sneller geschikte kandidaten te kunnen vinden.

Zonder de aanpassingen was de uitvoerder vacature tot op de dag van vandaag waarschijnlijk nog niet ingevuld. Het is verwonderlijk dat een functieprofiel wordt aangepast nadat hij al openbaar is gemaakt. In dit geval gaf het bedrijf opdracht om een tankbouw vacature binnen twee weken in te vullen. De tankbouw vacature, die vanwege een spoedklus moest worden ingevuld bleek echter niet genoeg informatie te bevatten.

Daarom besloot het detacheringsbedrijf een extra steigerbouwer vacature te plaatsen. Zoals de verwachting was ging het daarna allemaal erg snel. De sollicitaties vlogen de mensen om de oren en men wist niet hoe snel ze bij het bedrijf moesten komen. Het is opvallend dat een steigerbouwer vacature op deze manier wordt ingevuld. Door subtiele aanpassingen in de omschrijving kan een uitvoerder vacature dus een stuk interessanter worden voor sollicitanten.

Tankbouw vacature is leidend in metamorfose uitvoerder vacature

Het verhaal begon natuurlijk allemaal bij de tankbouw vacature. Zonder die vacature was er helemaal niets gebeurd, beseft ook de directeur van het concern. Zo zie je maar dat het functieprofiel toch erg leidend is in het zoekproces van werkzoekenden. Zonder duidelijke structuur in je steigerbouwer vacature lijkt het haast onmogelijk om geschikte kandidaten te vinden.

Hier speelt de social media natuurlijk ook een grote rol bij. Wie bijvoorbeeld zoekt naar een tankbouw vacature kan via social media al snel op andere kanalen terecht komen. Ben je werkzoekende en wil je een uitvoerder vacature opspeuren, dan is het gebruik van je digitale vrienden zeer aan te raden. Dat geldt overigens alleen als je in je social media kringen meer dan honderd vrienden of kennissen hebt. Heb je dit niet, dan blijkt het niet rendabel om openbaar te maken dat je op zoek bent naar bijvoorbeeld een steigerbouwer vacature.