Inpakwerk is in de loop de jaren een steeds belangrijker geworden omdat de verkoop op internet steeds meer wordt. Je ziet steeds meer mensen online dingen kopen en niet meer in de fysieke winkel.

Goedkoop of duur?

Inpak werk wordt vaak nog veel gedaan in het bedrijf zelf omdat je hierdoor alle controle hebt over het hele proces. Het nadeel van deze manier is dat je veel tijd kwijt bent om alles netjes en goed wilt inpakken en dat je hier een uurloon aan vast moet zetten. Als je het inpakwerk uitbesteed dan kan je eigen personeel veel langer met zijn “goede” werkzaamheden bezig zijn en hierdoor meer effectiviteit halen uit zijn werk. Doordat je personeel langer bezig is met zijn gewone werkzaamheden zal de productiviteit ook direct verbeterd worden en zal je dit ook in je eind resultaat weer terug zien.

Voorbeelden van inpakwerk

Een goed voorbeeld van inpakwerk is kerstpakketten inpakken. Kerstpakketten moeten vaak ingepakt worden omdat ze uit veel verschillende producten bestaan en dit niet vanuit China bij elkaar gepakt kan worden. Veel relatiegeschenken bedrijven zullen dus ook zelf hun inpakwerk zelf regelen zonder dat ze eigenlijk dit ook kunnen uitbesteden en dus eigenlijk nog meer klanten kunnen binnenhalen als ze nog op de weg zijn of nog bezig zijn met acquisitie. Het voordeel van uitbesteden is dat je per pakket dus eigenlijk betaald en niet op uurbasis. Je weet dus precies de vaste kosten van het inpakwerk en daardoor kun je dit makkelijk en veilig doorberekenen aan je klant of deze marge inleveren.

Waar vind je een bedrijf voor inpakwerk?

Inpakwerk vinden is niet zo heel gemakkelijk omdat er weinig bedrijven hier in zijn. Het grootste aandeel zit hem in sociale voorzieningen. Zo ook DCW, dit bedrijf levert verschillende dienstverleningen aan zoals inpakwerk, ompakwerk, handmatig ompakken voor als er fouten zijn, Confectioneren en nog wel veel meer. Dit soort bedrijven bieden mensen met een beperking de kans om te werken en geld te verdienen en u kunt op een goedkope jou werkzaamheden klaar hebben.