Er zijn veel functies in de techniek en de bouw waarvan de gemiddelde Nederlander geen idee heeft wat ze nou precies inhouden. De naam werkvoorbereider vacature doet bijvoorbeeld nog wel een belletje rinkelen, maar hoe anders is dat wanneer het om een petrochemie vacature gaat. In dat geval is het prettig om het invullen van deze werkplekken samen te kunnen regelen met iemand die er wel verstand van heeft.

In dat geval loont het vaak niet om naar een regulier uitzendbureau te gaan. Als u een uitvoerder vacature heeft is het wel prettig om deze op te kunnen vullen met een tijdelijke kracht, maar als degene die de kandidaat moet zoeken geen idee heeft wat de vereisten van een uitvoerder vacature zijn, dan heeft het geen zin deze persoon een arbeidskracht te laten zoeken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het invullen van een werkvoorbereider vacature: het klinkt eenvoudig, maar het vereist kennis.

Een speciaal uitzendbureau voor een petrochemie vacature

Gelukkig is er voor deze gevallen een speciaal technisch uitzendbureau. Deze heeft mensen aan het werk die dermate veel ervaring hebben met de sectoren waar ze personeel voor zoeken dat ze precies weten wat een uitvoerder vacature inhoudt. Tel daarbij op dat ze door hun jaren lange ervaring een groot netwerk hebben opgebouwd en u weet zeker dat uw vraag bij dit bureau in goede handen is.

Een voorbeeld: u heeft een werkvoorbereider vacature en zoekt een jong persoon die niet zijn opleiding heeft afgemaakt. Dit lijkt u prettig omdat deze arbeidskrachten vaak nog te ‘kneden’ zijn naar uw voorkeuren. U maakt deze wens kenbaar bij het uitzendbureau en al na enkele dagen krijgt u antwoord. Er staan een aantal kandidaten te trappelen om kennis te maken met uw organisatie.

Slechts enkele dagen later weet u het al zeker: kandidaat drie moet het worden. Er bestaat namelijk een duidelijke klik tussen u en de uitzendkracht. Daarmee bevalt het zoeken naar personeel via een technisch uitzendbureau zo goed dat u de volgende keer niet meer hoeft na te denken waar u uw mensen vandaan haalt. En dat kan voor alle functies, niet alleen bij een petrochemie vacature.