Vacature interim professional. Wat is een interim precies?

Interim betekent letterlijk tijdelijk. Als je dus hoort van een vacature interim professional, dan betekent dit dat je dus tijdelijk ergens werkt. Als je het dus opzoekt in het woordenboek dan vertaalt hij interim ook als tijdelijke vervanging en/of invaller. Je kan je afvragen waarom je dan geen freelancer aanneemt. Toch is het erg gebruikelijk om een interim professional aan te nemen. Voor zo’n functie moet je een MBO-opleiding afgerond hebben met succes en soms zelfs een hbo diploma op zak hebben.

Wat doe je als vacature interim professional?

Het is een erg afwisselende baan omdat je dus tijdelijk ergens werkt. Het is spannend want je bent nooit ergens lang op dezelfde plek. Als je interim bent, blijft je werk dus wel heel leuk omdat je veel verschillende dingen doet. Vaak is het wel zo dat als er een vacature interim professional vrijkomt, men graag iemand die al in hetzelfde bedrijf werkt het liefste deze baan geeft. Dit intern oplossen heeft de voorkeur omdat men dan al kennis heeft van de organisatie. Zo niet dan zijn ze op zoek naar interim professionals of zzp’ers die bijvoorbeeld ervaring hebben als financieel assistent. Een ZZP’er zet dan zijn ervaring in op projecten die beschikbaar zijn op dat moment. Er worden duidelijke afspraken gemaakt en er word een samenwerkingscontract getekend. Het is handig als je een breed netwerk hebt, want dit is handig als interim medewerker.

Aan wat voor projecten ben je werkzaam bij een vacature interim professional?

Een bedrijf houdt veel rekening met de eisen /wensen ten aanzien van alle specialismes. De projecten lopen erg uiteen. Zo kan je werken als accountmanager bedrijven, commercieel ondersteuner of intern specialist. Het is een erg breed beroep en zo kun je jezelf snel en eenvoudig ontwikkelen.