Leiding geven is lastig. Het is moeilijk om de mensen aan wie je leiding geeft te blijven stimuleren tot optimale prestaties. Aan de ene kant wil je niet te assertief overkomen zodat er weinig sprake is van leiding. Aan de andere kant gaat het ook niet werken als je agressief overkomt omdat je werknemers je dan zullen mijden. Hoe kan je optimaal coachend leiderschap geven?

Wat is coachend leiderschap?

Als je coachend leiderschap wil geven dan is het van belang dat je persoonlijk leiderschap ook goed ontwikkelt is. Dit is namelijk een goede basis om coachend leiderschap te kunnen geven.
Daarbij moeten 2 dingen helder blijven. Persoonlijk leiderschap is een kwaliteit. Dit is namelijk wie je bent van binnen. Coachend leiderschap is wat je doet. Het is gedrag: een verzameling van activiteiten. Persoonlijk leiderschap en coachend leiderschap zijn dus 2 totaal verschillende begrippen.

Je kunt er dus vanuit gaan dat je alleen effectief bent als je dingen doet die echt bij je passen. Hierbij is de uitstraling van belang. Vraag anders eens aan de mensen aan wie je leiding geeft hoe zij over jouw leiderschap denken. Durf je dit niet? dan is het de hoogste tijd om leiderschap te gaan ontwikkelen. Dit kan met behulp van een training persoonlijk leiderschap bij Verheijdenconsult. Zo pak je coachend leiderschap aan bij de bron.

Een training persoonlijke coaching volgen

Met individuele personal coaching krijg je snel grip op je werk. Als gespecialiseerde personal coach helpt Jos Verheijden iedereen met verschillende soorten achtergronden. Vaak zijn enkele sessies personal coaching al voldoende om je doel of doelen te realiseren. Hiermee kan je de meest gezonde balans vinden tussen werk en privé.
Iedere persoonlijke coach heeft zijn eigen methode en werkwijze. Ook is hij gespecialiseerd in het ontwikkelen van de belangrijkste vaardigheid in het leven:
“het effectief omgaan met onzekerheden en tegenslagen”

Hierbij komen vooral thema’s als burnouts, leiderschap, sociale angsten, communicatie, assertiviteit, persoonlijke groei, trauma, perfectionisme en controlegedrag aan bod.

Al deze onderwerpen zijn dus een goede basis voor coachend leiderschap.