Meer en meer wordt sociale media op een creatieve manier ingezet bij het zoeken naar een nieuwe baan. De meest gebruikte hulpmiddelen hiervoor zijn Twitter, een goed opgezet LinkedIn-profiel en een Facebook-account, maar heb je al wel eens gehoord van Pinterest?

Voor iemand die visueel is ingesteld en zich graag wil onderscheiden bij een sollicitatieproces is dit een uitkomst. Pinterest is een virtueel prikbord waarop gebruikers filmpjes en afbeeldingen kunnen delen. Je kunt deze zelf uploaden, maar ook direct vanaf het internet halen. Een zeer creatief hulpmiddel om bijvoorbeeld een CV te maken!

Hoe pak je dit aan?

Met je Facebook-account, Twitter-account of e-mailadres kan je heel eenvoudig een Pinterest account aanmaken, waarna door middel van tips & tricks precies wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Zorg voor een pakkende persoonsbeschrijving, koppel je Facebook- en Twitter-account en vul je link in naar je Linked-in profiel. Wil je een foto toevoegen, gebruik dan dezelfde foto als bij je andere sociale media accounts om zo herkenning te stimuleren.

Boards aanmaken

Maak niet alleen een board aan voor je CV, maar bedenk ook een aantal andere onderwerpen die leuk en relevant zijn en die bij jou passen. Het gaat namelijk niet alleen om je CV, maar bezoekers van jouw Pinterest-profiel moeten ook een indruk krijgen van wie je bent en waar je interesses liggen.

Je boards verfraaien

Zoek het internet af naar mooie afbeeldingen en filmpjes die passen bij één van je boards. Met behulp van de ‘Pin It-button’ in Pinterest kan je afbeeldingen en filmpjes ‘pinnen’ en zo je CV – en overige boards gaan verfraaien. Kies mooi, scherp en relevant materiaal en gebruik ook tekst bij je afbeeldingen om zo je verhaal te vertellen. Je kan ook afbeeldingen pinnen vanaf je computer.

Belangrijk

Met het maken van je CV op Pinterest onderscheid je jezelf van de ‘duizend en één’ andere sollicitanten. Je presenteert je zelf op een creatieve manier, dit zal met name in de smaak vallen bij het solliciteren op creatievere functies.

Houd echter in de gaten dat het hier nog steeds gaat om een CV en vermeldt alle belangrijke informatie (bijvoorbeeld door middel van tekst bij afbeeldingen).

Denk hierbij niet alleen aan je werkervaring en scholing, maar vergeet ook je aanbevelingen en contactinformatie niet. Zorg er ook voor dat je overige boards relevante informatie over jezelf weergeven en maak er een samenhangend geheel van.