Tirol is een sprookjesachtig stukje Oostenrijk dat grenst aan Zuid-Duitsland, Zwitserland en Italië en het biedt de verwende toerist alles wat die zich maar kan wensen. Tirol is het hele jaar open voor liefhebbers van spectaculaire wandelingen door een magnifiek berglandschap. In wintertijd natuurlijk vooral voor de skiërs, de snowboarders en de langlaufers… en in de zomer voor iedereen die gaat voor rust, ruimte en gezonde berglucht in een spetterend mooie natuur. Geïnteresseerd? Ga dan naar busreizen Oostenrijk.

Wandelen

De wandelaars hebben een keus uit meer dan 15000 kilometer aan perfect onderhouden routes. De echte sportieve liefhebbers gaan voor de ‘Adelaarsweg’: een lange afstandsuitdaging die de Alpen helemaal doorkruist.

Wintersport

De wintersportliefhebbers in Oostenrijk Tirol kiezen uit meer dan 100 verschillende skigebieden met meer dan 3000 kilometer aan pistes en zij genieten van de bergen en het door de sneeuw gedempte geluid van hun ski’s op de hellingen. Zij maken deel uit van een levensechte kerstkaart!

Innsbruck

De hoofdstad Innsbruck heeft een schilderachtig, historisch centrum waar het goed winkelen is en een aantal attracties zoals de ‘Hofburg’, ‘Das Goldene Dachl’ (het gouden dak), het Volkskunstmuseum vol Tiroler folklore (carnavalsmaskers!), de Ottoburg, de ‘Hofkirche’ en, even ten oosten, hoger in de bergen: het slot ‘Ambras’. De Tirolers zijn enorm trots op hun eigen cultuur en zij zullen u graag hun tradities tonen tijdens de vele festivals en evenementen die vooral in het winterseizoen worden georganiseerd.

Swarovski

Een absolute must is een bezoek aan de familie Swarovski. In hun attractiepark maakt u kennis met de wereld van het kristal en het geslepen glas in al zijn verschijningsvormen. U kunt er ook deelnemen aan diverse workshops terwijl de kinderen zich vermaken in een grote speeltuin.

Keuken

De Tiroler ‘cuisine’: zonder de ‘Knödel’, de hooimelkkaas , de ‘Apfelstrudel’ te hebben geproefd bent u niet in Tirol geweest. Over proeven gesproken… ieder jaar wordt er 50 miljoen kilo lokaal fruit gedestilleerd tot de beroemde (of beruchte!) ‘Schnaps’, de échte Oostenrijkse brandewijn.