U wilt een villa Spanje kopen maar in de voor u bekende gebieden zijn de diverse villa’s redelijk duur geworden om als een tweede huis aan te schaffen.

Redelijke prijzen

In het zuiden van de provincie Alicante zijn de huizenprijzen nog redelijk te noemen, maar ook Murcia, Moraira en Almeria aan de Costa Blanca zijn de moeite waard om eens nader te onderzoeken. Deze streken bieden een makkelijke en goedkope bereikbaarheid, een vergelijkbare leefklimaat en natuurlijk de gewenste moderne voorzieningen. Villa’s bij of op korte afstand van golfbanen, villa’s met het strand binnen handbereik, villa’s met een eigen privé zwembad, villa’s met een goed geoutilleerde keuken en badkamers om in te verdwalen, alleenstaande villa’s omgeven met een prachtige natuur, villa’s…. teveel om op te noemen. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, in deze streek kunt u uw droom nog voor een redelijke prijs waarmaken.

Wensen

In eerste instantie is het belangrijk om uw wensen in kaart te brengen, wilt u een woning voor eigen permanente bewoning of staat u ook open voor villa verhuur Spanje wanneer u zelf niet in de woning verblijft, of kiest u liever voor een beleggingsobject. Wilt u een bestaande woning of liever nieuwbouw, wat is de wenselijke ligging van het onroerend goed en last but not least; wat is het beschikbare budget. Denk daarbij aan het feit dat een hypotheek voor een tweede huis niet langer aftrekbaar is.

Beleggingsobject

Deze streek is pas ontsloten voor internationaal toerisme dus zeer aantrekkelijk om daar nu te investeren. Ook indien uw beleggingsobjecten zoekt heeft deze streek veel te bieden, al het onroerend goed is gelegen in een prachtige natuur, met veel culturele en historische achtergronden en een klimaat waar het ook in de winter goed toeven is. De diverse bouwprojecten zullen uiteraard voor de beleggers, maar ook voor private personen een meerwaarde hebben, men koopt dan eigenlijk vanaf de bouwtekening en betaalt een fractie van het uiteindelijk opgeleverde huis. In dit zogenaamde off-plan betaalt u 30 tot 50% aan, wanneer het huis gereed is betaalt u de resterende aankoopsom. Juridisch gezien wordt u pas eigenaar als de woning opgeleverd is en via een notariële akte aan u wordt overgedragen. Wanneer u uw villa op deze manier koopt let er dan wel op dat u een bankgarantie krijgt met geldige datum. Indien een woningbouwproject onverhoopt niet de noodzakelijke vergunningen verkrijgt dan heeft u in ieder geval de financiële zekerheid uw geld weer terug te zien.

Geïnteresseerd geraakt door dit artikel? Klik dan hier voor meer informatie over vakantiewoningen in Spanje.