Je kunt natuurlijk ook je eigen plek onder de zon combineren met het opstarten van een B&B of een talenschool, dan kies je er dus wel bewust voor om daar te leven. Daar zit natuurlijk wel de nodige papieren en financiële rompslomp bij maar indien je dat met je partner hebt doorgenomen en leven in een zonovergoten land een beter toekomstperspectief biedt dan Nederland, waarom niet? De natuur maar ook het minder stressvol leven, zeker in de winterperiode, zullen zeker bijdragen aan een aangenaam verblijf in je nieuwe residentie.

Goede voorbereiding

Bereidt je wel terdege voor, zeker als je ook nog schoolgaande kinderen hebt, het is allemaal te realiseren maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Doe veel research op het internet zodat je dromen een meer concreet beeld gaan krijgen. Is leven alleen van een B&B niet genoeg, zoek dan naar alternatieven waar je inkomsten uit kunt behalen. Taalcursussen bijvoorbeeld zijn een ideale aanvulling maar ook cursussen op creatief of muzikaal vlak kunnen je de noodzakelijke financiële middelen opleveren die je nodig hebt om het jaar rond te komen. Of wat dacht je van het opstarten van een zeil- en surf school naast je vakantiewoning Spanje? Mogelijkheden te over om van te leven tijdens het zomerseizoen, maar denk ook aan de winterperiode. Het straatbeeld ziet er dan totaal anders uit en indien je niet voldoende inkomsten hebt gemaakt in de zomer kan dit een probleem opleveren.

Indien je deze plannen beter in kaart hebt gebracht onderzoek dan ook de consequenties op fiscaal gebied, binnen de EU zijn er tussen de diverse landen goede afspraken gemaakt waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om een ander thuisland te kiezen. Ook de mogelijkheden voor je schoolgaande kinderen moeten bekeken worden en vergeet daarnaast niet de taal. Het is verreweg een stuk gemakkelijker indien je al een woordje Spaans spreekt, niet alleen voor het sociale contact maar tevens voor de contacten met de diverse instanties die je dient aan te gaan. Over het algemeen zal men je niet raar aankijken tegen mensen waarvan de Spaans taal niet perfect is, de effort wordt op zich al enorm gewaardeerd.

Breng vooraf een zoek

Wil je een luxe vakantievilla huren of kopen? Dan moet je ook nog gaan kijken naar de meest gewenste streek van Spanje waar je je wilt gaan vestigen. Indien je een aantal keuzes hebt gemaakt, ga dan eerst eens een bezoek brengen aan de streken zelf, kom in contact met de bevolking en bepaal daarna of dit plekje je dromen waar zal maken of misschien toch een andere streek. Wees zeker van je gevoel in deze, een ieder met dergelijke plannen zal toch hard moeten werken maar indien je zeker bent in je keuzes helpt het enorm om jezelf, maar ook je gezin, een fantastische toekomst te bieden.

Meer info