Sinds de economische crisis in 2008 in Nederland aankwam, zijn er veel grote kantoorpanden leeg komen te staan.Want denk er maar eens over na: hoeveel leegstaande panden passeert u niet tijdens uw dagelijkse ritje naar uw werkplek of de wandeling met de hond? Dit komt omdat deze panden gebouwd zijn voordat duurzaam bouwen zijn intrede maakte.

Met duurzaam bouwen zorgt u ervoor dat u uw bedrijf snel en tijdig kunt aanpassen aan veranderingen in de markt. Heeft u bijvoorbeeld veel nieuw personeel nodig door het binnenhalen van een grote order, maar weet u niet waar deze moeten gaan werken? Met snel op te bouwen kantoorunits geeft u al uw werknemers binnen afzienbare tijd een frisse, nieuwe werkplek.

Duurzaam bouwen wordt bijvoorbeeld al toegepast tijdens de realisatie van frisse scholen. Deze onderwijsinstellingen blijven daardoor altijd flexibel en zitten niet bij een plotselinge daling van het aantal leerlingen met de handen in het haar.

Denk ook eens aan tijdelijke kantoorunits

Het idee achter duurzaam bouwen en frisse scholen is zoals bij veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid: er moest een oplossing gevonden worden waarmee flexibiliteit werd gemaakt, maar die tegelijkertijd geen enorme kosten met zich meebracht.

Deze vraag heeft bijvoorbeeld geresulteerd in het ontwikkelen van prachtige tijdelijke bouwmethodes voor bijvoorbeeld kantoorunits. Deze manier van duurzaam bouwen gebruikt veel prefab materialen en kan worden gebouwd zonder dat er ingewikkelde funderingen nodig zijn. Dit scheelt vanzelfsprekend enorm in de bouwtijd en is tegelijkertijd ook erg snel weer af te breken.

Deze kantoorunits hoeven, evenals de frisse scholen, overigens niet eenvoudig te zijn qua uitstraling of uitrusting. Ook in deze vorm van tijdelijke of semipermanente bebouwing kunnen uw nieuwe units van alle gemakken voorzien zijn. Vooral in het geval van de frisse scholen is dat voor de directie vaan een directe vereiste. Net zoals in uw bedrijf mag de keuze voor tijdelijke, duurzame bebouwing namelijk niet ten koste gaan van de geleverde kwaliteit in  de bebouwing.

Door te kiezen voor een specialist op het gebied van duurzame bouwmethodes zorgt u er dan ook voor dat u snel een mooi visitekaartje voor uw bedrijf kunt neerzetten, dat helemaal op maat gemaakt is. En als u de units niet langer nodig heeft of  uw intrek neemt in een ander pand, dan is het ook zo weer afgebroken. Nooit meer lege kantoorpanden dus, dat is duurzaamheid anno 2014.