De reclames voor de zogenaamde gratis leningen vliegen je om de oren. Het klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, geld lenen zonder rente,  maar zo’n lening kan je uiteindelijk duur komen te staan. Het bedrag dat je na de ‘gratis’ periode moet betalen is vaak niet voorhanden en dan zit je dus aan een lening vast met opeens een hoog rentepercentage.

Veel mensen vallen voor de verleiding en schaffen bijvoorbeeld op deze manier een auto aan en beseffen zich niet dat ze eigenlijk gewoon een lening afsluiten. Makkelijk gezegd natuurlijk, want echt niet iedereen heeft het geld om een auto in één keer te betalen, maar bedenk dat je hierin niet alleen staat; zomaar even een auto betalen is voor veel mensen een probleem. En je hebt de auto echt wel nodig. Bedenk dat er niets mis mee is om geld te lenen, als je maar genoeg inkomsten hebt om de lasten af te dragen. En laat je goed informeren over wat voor soort lening je af gaat sluiten, onderstaand helpen we je een eindje op weg.

Geld lenen zonder rente, hoe zit het nu echt?

Het moge duidelijk zijn, geld lenen zonder rente is natuurlijk niet gratis. Geld lenen kost geld, een slogan die inmiddels bij iedereen wel bekend is. Maar wie betaalt de kosten dan, als de rente 0% is…….? Helaas, dat is degene die de lening afsluit, dus uiteindelijk ben jij het zelf die ervoor betaalt! Alleen niet door rente over de lening te betalen, maar in het voorbeeld van de aanschaf van een auto, zal de prijs van de auto gewoon hoger zijn, maar dit merk je niet. Er is hier sprake van verborgen prijsverhoging.

Laat je niet misleiden en zorg ervoor dat je precies weet wat de kosten van je lening zijn. Het is tegenwoordig trouwens ook verplicht om de kosten te vermelden onder de noemer van het JKP (jaarlijks kosten percentage). Hiermee kan je goed vergelijken welke manier van online geld lenen het beste voor je uitpakt.

Nog even terug naar het voorbeeld van de auto, je kunt dit ook andersom bekijken. Als jij de auto meteen helemaal betaalt, zou de hogere prijs ook niet nodig zijn. Dus komt de dealer met zo’n voorstel voor geld lenen zonder rente? Vraag dan maar om een leuke extra korting als je de auto in een keer afrekent! Heb je besloten om toch geld te lenen? Ga dan in ieder geval de aangeboden lening vergelijken.