Auto leasen is een term die steeds vaker op uw netvlies wordt geprobeerd te printen. De media probeert u via tv en andere kanalen op allerlei verschillende manieren een leasecontract aan te smeren. Hoe zit het eigenlijk met dat auto leasen? En wat moet je weten voordat je begint aan bijvoorbeeld financial lease?

Dit artikel is speciaal bedoeld voor mensen die nog niet zo goed weten wat financial lease inhoud, maar wel geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een nieuwe wagen.

Auto leasen is een bijzonder geval

Waarom Audi leasen eigenlijk zo’n bijzonder geval is wordt in deze tekst ook duidelijk gemaakt. Er gaat een complexe structuur van regels en wetgevingen aan vooraf, maar in de meeste gevallen heeft de garage die al voor u uitgeplozen. Om bij het begin te beginnen nemen we de term financial lease. Iedereen heeft deze term vast wel eens gelezen of gehoord, maar er zijn bijster weinig mensen die kunnen omschrijven waar het hier om gaat. Bij financial lease gaat het om het in werking stellen van een krediet waarmee een auto kan worden gekocht. Deze auto wordt betaald met het beschikbare krediet, onder voorwaarde dat de auto binnen een bepaalde termijn weer terug moet worden gebracht. De meest gebruikelijke termijn in Nederland is twee jaar, maar ook termijnen van drie tot vijf jaar zijn mogelijk. Tot zover de uitleg over financial lease. Mocht u hier nog vragen over hebben, dan kunt u altijd uw garage benaderen. Wie een Audi leasen wil, moet zich twee dingen goed realiseren. Ten eerste is Audi leasen niet goedkoop. Ten tweede is Audi leasen een statussymbool. Wie rond rijdt in een Audi wordt namelijk gezien als machtig persoon met veel geld of andere liquide middelen.

Wilt u een auto leasen, dan is het dus verstandig goed na te denken over het merk. Wilt u eigenlijk geen auto leasen, maar vind u het gewoon interessant om teksten over dit onderwerp te lezen, dan hebben wij daar uiteraard alle begrip voor. In de wereld van de auto’s is immers niets te gek.