Een mooi huis kopen wil iedereen. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe de komende jaren er uit gaan zien voor het afsluiten van een hypotheek. Dan kun je berekenen hoeveel je maximaal kan lenen en wat goed voor je is om te lenen en wat bij je past. Ook is de vorm van de hypotheek belangrijk. Dit zijn allemaal vragen waar de hypotheekadviseur je bij kan helpen.

Stappenplan

Bij de hypotheekadviseur wordt een bepaald stappenplan aangehouden bij het opstellen van de juiste hypotheek voor een klant. Zo wordt er eerst gekeken naar de huidige situatie en hoe constant deze situatie is. Vervolgens wordt er een advies uitgebracht welke financiële oplossing zou passen bij uw situatie. Daarna wordt er gekeken welke financiële aanbieder de oplossing biedt voor uw situatie. Als u heeft gekozen zorgt het fpb voor het sluiten en in handen krijgen van de contracten.

Persoonlijk maatwerk

Bij het opstellen van uw persoonlijke hypotheek wordt er dus eerst gekeken naar de huidige situatie. Hoeveel weet u al van mogelijke financiële oplossingen en heeft u hier ervaring mee?
Ook wordt er gekeken wat u wilt en kunt betalen. Het is ook belangrijk om van te voren te bepalen hoeveel zekerheid en risico u wilt voor de hypotheek.

Na deze dingen op een rijtje te hebben gezet ontstaat er een klantbeeld. Met dit klantbeeld kan er een advies worden uitgebracht. Met dit beeld wordt er gekeken naar het aanbod van de hypotheekverstrekkers. Zo worden er een beperkt aantal hypotheken vergeleken met elkaar en voorgelegd aan u. Welke zou het beste bij u passen. Ook is het mogelijk om een verzekering af te sluiten bij uw hypotheek. Deze worden naast uw hypotheek voorgesteld.

Vervolgens is het aan u om te bepalen welke aanbieder het wordt. De hypotheekadviseur zorgt dan voor de contracten. Wanneer het contract ‘van start’ is gegaan, dan zorgt hij ook voor het onderhoud van de contracten.