Ben je toe aan een nieuwe auto of koelkast, maar schieten de financiën tijdelijk tekort? Dan is een persoonlijke lening de oplossing om de noodzakelijke investering te kunnen plegen. Het is een gemakkelijke en overzichtelijke leningsvorm, waarbij er van tevoren wordt afgesproken welk bedrag er wordt geleend, welk rentepercentage er wordt gehanteerd en welke duur de persoonlijke lening heeft. In de meeste gevallen ligt de looptijd van de lening tussen de zes maanden en vijf jaar.

Duidelijkheid en zekerheid

Bij een persoonlijke lening weet je vooraf waar je aan toe bent. Zowel het leenbedrag als de kosten zijn duidelijk. De kosten schommelen niet. Je betaalt maandelijks een vast en gelijk bedrag aan rente en aflossing, gedurende een vooraf vastgestelde periode. Aan het einde van de looptijd is de persoonlijke lening in zijn geheel afgelost en ben je schuldenvrij. De maandelijkse afschrijving van de lening vindt plaats via automatische incasso. Deze stopt direct als de persoonlijke lening is afbetaald.

Geen last van rentestijgingen

Een belangrijk voordeel van een persoonlijke lening is dat je geen last hebt van tussentijdse rentestijgingen. Het rentepercentage ligt vast en blijft gedurende de hele looptijd van de lening van kracht. Dat geeft rust en zekerheid. Je ontvangt bovendien van je geldverstrekker een periodiek overzicht van de al betaalde rente en aflossing, zodat je weet hoever je erin zit. Indien je de persoonlijke lening gebruikt voor de verbouwing van je huis, is de rente aftrekbaar van de belasting.

Vergelijk de kosten en voorwaarden

Voor het aangaan van een persoonlijke lening wordt een inkomenstoets gedaan en de financiële situatie besproken. Je kunt bij vele kredietverstrekkers een lening afsluiten. Het verdient aanbeveling om deze goed met elkaar te vergelijken qua voorwaarden en kosten. De kosten verschillen per aanbieder. Leningvoor.nl kan je daarbij helpen. Neem voor meer informatie contact met ons op via onze website en wij geven je een vrijblijvend advies voor een persoonlijke lening.