Als ZZP’er staat u er vaak helemaal alleen voor. Maar dat niet alleen, vaak ontbreekt ook de tijd om tussendoor met niet-zakelijke aangelegenheden bezig te zijn. Ondernemers en ZZP’ers raden wij daarom ook aan om een auto te leasen. Een auto leasen als ZZP’er heeft meer voordelen dan men denkt. Bij Auto Leasen ZZP kunt u voor zowel de Operational leasevorm als voor Financial lease terecht. Samen met u zoeken we naar de meest geschikte leaseauto. Een auto die perfect past de werkzaamheden die u doet. Ongeacht of u een bedrijfswagen of een personenauto nodig wilt. Hebt u een voorkeur voor een bepaald type of model auto? Dan bepaalt u welk budget voorhanden is! Vervolgens raden we u een bepaalde leasevorm aan.

Operational lease

Deze leasevorm komt het meest voor. In principe huurt u de auto. De leasemaatschappij blijft in principe eigenaar van de auto. Het voordeel daarvan is dat de maatschappij de onderhoud en eventuele reparaties van de auto moet verzorgen. U betaalt alleen voor het gebruik. Operational lease heeft overigens twee varianten, namelijk ‘Netto Operational Lease’ en ‘Full Operational Lease’. Bij de eerste variant leaset u met eigen risico de leaseauto. Dit betekent dat u dan wel een lager maandelijks leasebedrag mag betalen, de kosten voor onderhoud en reparaties zijn wel voor uw rekening. De Full Operational Lease voor ZZP’ers is een uitgebreid dienstverleningspakket. U draagt zelf geen enkel risico! Nieuwe (winter)banden, vervangend vervoer, autoverzekering, wegenbelasting, brandstofpas en nog meer extra’s, zijn voor rekening van de leasemaatschappij.

Financial lease

Als ZZP’er kunt u ook Financial leasen. In fiscaal opzicht is dit een aantrekkelijke variant van auto leasen voor zelfstandigen. De bedrijfsauto komt gewoon op de balans te staan maar u hoeft deze niet zelf te financieren. Iedere maand betaalt u een vast vooraf afgesproken leasebedrag. Overigens zijn de kosten voor onder meer onderhoud, reparaties en verzekeringen voor uw eigen rekening. Juridisch gezien bent u namelijk eigenaar van de auto. Na afloop van de looptijd is de leaseauto dan ook volledig uw eigendom!

Subsidies voor auto leasen?

In bepaalde gevallen kunt u wellicht in aanmerking komen voor een ‘autolease subsidie’ van de overheid. Informeer naar de mogelijkheden.