Bent u op zoek naar aluminium of handelt u in metalen? Wij raden u de LME aluminium real time koers aan! Direct de actuele LME metaalkoers bekijken.

Wereldwijde handel in metalen

De London Metal Exchange is de plek waar wereldwijd metaal voor de industrie wordt verhandeld. Meer dan driekwart van de import en export van non-ferro metaal gebeurt hier! Bent u bijvoorbeeld op zoek naar gesmede en/of gegoten legeringen dan raden we u van harte de London Metal Exchange aan. Doordat vraag en aanbod van over de hele wereld elkaar hier ontmoeten, worden scherpe prijzen gesmeed! Denk dan aan prijzen voor industrieel koper, lood, zink, brons en messing bijvoorbeeld. Is aluminium uw metaal, blijf dan op de hoogte met de LME aluminium.

Aluminium een wereld op zich

Ook voor handelaren in ferro en non-ferro metalen bent u op het juiste adres. Via onze handige tools blijft u constant op de hoogte van vraag, aanbod en prijzen en kunt u sneller handelen en nog succesvoller worden. Op de London Metal Exchange vindt u actuele prijzen voor alle soorten metalen. Maar ook leest u er de allerlaatste nieuwtjes uit de metaal wereld. Op de LME aluminium ontmoeten grote en kleine importeurs en exporteurs van aluminium elkaar. De geschiedenis van het metaal aluminium is erg interessant. Dit metaal is een hoofdgroepmetaal en heeft de kleur zilverwit. Het woord metaal komt uit het Latijn. Het oorspronkelijke ‘alumen’ betekent aluin. In de Griekse oudheid werd deze stof ingezet om bloedingen te stoppen. Zeker tot laat in de negentiende eeuw was aluminium zeldzaam en daardoor kostbaar. Het werd onder andere gebruikt in versieringen van heel belangrijke, imposante gebouwen.

LME aluminium een begrip in de metaalwereld

In de metaalwereld van nu is LME aluminium een vanzelfsprekend begrip. Aluminium is ongekend populair en dat heeft alles te maken met de vele mogelijkheden van Al. Toen in 1886 de elektrochemische productie van aluminium beschikbaar kwam, veranderde eigenlijk alles. Het metaal aluminium wordt nu wereldwijd op grote schaal gebruikt. En de toepassingsmogelijkheden zijn ontelbaar. Zomaar een greep: als verpakking (in folie-vorm), in vervoersmiddelen waaronder treinen, auto’s en schepen. Antenne’s worden gemaakt van aluminium, maar ook kozijnen, daken en ladders. Het is ook gewoon een letterlijk flexibel metaal. Je kunt het vrezen, draaien, sputteren, buigen en lassen. Aluminium, we kunnen er niet meer zonder!