Ik ben een groot fan van financial lease, dat durf ik met een gerust hart aan iedereen te vertellen. Wat ik echter wat minder graag vertel is dat ik zelf nooit zal overstappen tot Audi leasen. Ik vind het namelijk zo vervelend als mensen in een grote auto stappen en dan doen alsof ze die zelf gekocht hebben.

Mensen moeten eens weten hoe moeilijk het is om zo veel geld te verdienen dat je een dure wagen kunt kopen. Met financial lease zijn automodellen opeens binnen een handbereik. Iedereen kan voor een paar tientjes een auto leasen. Wie wil Audi leasen hoeft maar met iets meer dan driehonderd euro over de balk te komen en men zit gebeiteld. Eigenlijk is het een vreemde zaak. Op straat denkt iedereen dat je bakken met geld verdiend, maar in werkelijkheid bezit je helemaal geen Audi. Dat is de voornaamste reden dat ik een hekel heb aan Audi leasen. Ik neem mensen liever zoals ze zijn. Daar hoeft wat mij betreft helemaal geen grote, dure wagen bij. Als iemand het prettig vind om door middel van financial lease een dure wagen te rijden is dat uiteraard prima, maar kom niet bij mij aanzetten met dat gezeur. Wil je een auto leasen maar weet je niet hoe dat in zijn werk gaat, dan kun je altijd nog naar een garage gaan en om uitleg vragen. Wil je echter een auto leasen, maar heb je geen spaargeld, dan is dat geen enkel probleem. Neem gewoon je paspoort mee en je zit goed.

De drang naar financial lease

Wil je een auto leasen zonder dat mensen weten dat je eigenlijk geen dure auto bezig, dan zijn daarvoor speciale clausules bedacht. Onderdeel van de financial lease is dat de verkoopsom op het bonnetje komt te staan. Wil je dus een Audi leasen en iedereen laten denken dat je er een gekocht hebt, dan is dat mogelijk. Wie het besluit neemt tot Audi leasen komt zo niet bedrogen af en krijgt waar voor zijn geld.