Fintessa is een onafhankelijk, zelfstandig en deskundig vermogensbeheerder. Fintessa beheerd vermogen voor zowel particulieren, instituten, stichtingen en ondernemers. De naam Fintessa is een combinatie van financieel en certezza. Certezza is het Italiaanse woord voor betrouwbaar. Dat is ook waar Fintessa voor staat, betrouwbaarheid van mensen, beleggingsbeleid en uitvoering.

Maatwerk
Fintessa biedt maatwerk voor vermogens vanaf €100.000. Vooral dat maatwerk is iets dat Fintessa typeert. Ieder vermogen is immers uniek. En om uw vermogen op een goede manier te beheren is een goede kennismaking van cruciaal belang. Er wordt dus veel tijd besteed aan de kennismaking, zowel met u als persoon als met uw vermogenssituatie. Wanneer de vermogenssituatie niet goed in kaart wordt gebracht is het lastig om te behalen op welke manier u uw vermogen moet beheren. Deze uitgebreide kennismaking fungeert als vertrekpunt om te werken aan het behoud en groei van uw vermogen. Doordat Fintessa een onafhankelijk vermogensbeheerder is, hebben zij de vrijheid om een persoonlijk beleggingsstrategie voor u te bepalen. Ook dit is een vorm van maatwerk.

Risicoprofiel
Aan vermogensbeheer hangt altijd een risico. Om die reden zijn er diverse risicoprofielen opgesteld. De risicoprofielen waar Fintessa gebruik van maakt is als volgt:

  • Defensief
  • Gematigd defensief
  • Neutraal
  • Gematigd offensief
  • Offensief

Defensief houdt in dat er weinig risico genomen worden en bij offensief wordt er veel risico genomen om op die manier het hoogst mogelijk rendement te behalen. Uiteraard is het zo hoe hoger het risico, hoe groter de kans op meer rendement. Echter kan het ook de andere kant op gaan en kunt u verlies draaien in plaats van renderen. Aan de hand van het risicoprofiel wordt er een optimale verhouding gehandhaafd tussen rendement en risico. Ook hier gaat het weer om maatwerk.

Wanneer u op zoek bent naar een partij die alles omtrent uw vermogens beheer doet, bent u bij Fintessa aan het juiste adres. Deze onafhankelijke en zelfstandige vermogensbeheerder helpt u graag om uw vermogen te beheren. Door het maatwerk dat zij bieden vinden zij altijd een geschikte oplossing voor uw situatie.