Het afsnijden, buigen en persen van buizen, hoe moet dat eigenlijk? Vraag het een willekeurige loodgieter en je merkt al snel dat er veel verschillende apparaten voor nodig zijn om al deze klussen te kunnen doen. Zo heb je perstangen om speciale verbindingen tussen pijpen en buizen te kunnen maken en om deze materialen te kunnen vernauwen. Maar als een buis nog te lang is en ingekort moet worden, is er een speciale buisafkorter te koop. Wat u op dit gebied ook zoekt, alles is in onze webshop te verkrijgen. Zo weet u zeker dat u iedere klus kunt uitvoeren.

Persmachines heb je in vele soorten en maten. Zo heb je persmachines waarmee houtvezels worden samengeperst, maar ook varianten waarmee complete auto’s tot een klein blokje schroot worden geperst. Over al deze soorten hebben we het hier echter niet. We hebben het hier over persmachines die gebruikt worden tijdens het klussen. Er worden bijvoorbeeld verbindingen mee gemaakt tijdens loodgieters werk.  Al deze machines, die in de volksmond ook wel perstangen worden genoemd, zijn in onze webshop in verschillende varianten te koop.

Perstangen zijn bij sommige klussen onmisbaar

De vraag is alleen wanneer je een perstang nodig hebt. In veel gevallen nadat leidingen, pijpen of buizen op maat zijn gemaakt. Dat gebeurt dan weer met een buisafkorter. Met zo’n stuk gereedschap hoeft een kunststof of metalen pijp niet met een zaag te worden ingekort. Daarbij ontstaan namelijk vaak lelijke rafels aan het materiaal. Bovendien is het kaarsrecht afzagen van een buis een moeilijke klus.

Met een buisafkorter is dit een stuk eenvoudiger. Je stopt een buis in het apparaat – nadat je deze op de juiste diameter hebt ingesteld – en duw het handvat naar beneden. Daarmee wordt het scherpe mes door het materiaal gedrukt, zodat er een mooie en rechte rand ontstaat. Vervolgens kan de buis gebruikt worden bij het aanleggen van een afvoer, gasnet of waar hij dan ook voor bedoeld is. Dit stuk gereedschap maakt het vakkundig afwerken van een klus dus een stuk gemakkelijker.