Bij motor revisie wordt er onderhoud gepleegd. Een motor revisie die nodig kan zijn, is bijvoorbeeld het verwijderen van overtollige vetten in de motor die de kans op ontsporing en onnodige slijtage vergroten. Tevens kan een inwendige schoonmaak van een motor onder motor revisie vallen. Wat verder nog mogelijk is bij motor revisie, is dat er kan worden geschuurd, bijgeslepen of een onderdeel opnieuw aangedraaid wordt, om het systeem weer vloeiend te laten lopen.

Bij pompen revisie is er nog niets echt kapot. De pompen zijn toe aan een onderhoudsbeurt bij pompen revisie. Er is geen daadwerkelijke reparatie nodig. De pomp functioneert nog wel. Wanneer deze toe is aan een pompen revisie, begint de werking af te wijken van wat deze beoogd te doen. Een voorbeeld wanneer er pompen revisie nodig hebben, is wanneer de lagers duidelijk hoorbaar zijn. De pompen revisie kunt u zien als een onderdeel van het onderhoud.

Mechanica balanceren wil zeggen dat mechanica nauwkeurig uitgebalanceerd wordt, zodat het volledige proces nauwkeurig blijft draaien. Bij disbalans in de mechanica is er grote kans op ontsporing en op kortere tijd onnodige slijtage.

Mechanica balanceren kan een hoop ellende besparen

Een productielijn kan mechanisch zijn verstoord. Bij een ijsfabriek, heb ik het resultaat gezien van een verstoord mechanisch proces van de productielijn van ijsjes. Het resultaat was dat er een hoop ijsjes weggegooid konden worden, nadat zij ontspoorden van de productielijn. Zonde van de lekkere ijsjes zou u op het eerste moment misschien denken. Maar de verdere gevolgen zijn dat het productieproces tijdelijk plat ligt. Dit kost geld. Tevens moeten de ijsjes op worden geruimd en de omgeving schoon worden gemaakt. Het grootste werk ligt in het vinden van de bron die de ijsjes heeft laten ontsporen.

Ergens in het proces liep er een ontsporing plaats die ervoor zorgde dat het gehele proces werd verstoord. De bron van een dergelijke verstoring kan iets heel kleins en onschuldigs zijn. Er kan sprake zijn van onnauwkeurigheid in het systeem. Een onnauwkeurigheid kan zijn dat de uitlijning niet ideaal is en het systeem niet in balans is. Een kleine verstoring in de balans, heeft bij mechanica met snelheid en kracht, een versterkend effect, wanneer deze aspecten invloed uitoefenen op de balansverstoring. Wees zorgvuldig met mechanica balanceren. Laat regelmatig mechanica balanceren om het bovenstaande te vermijden.