Ik kan rustig zeggen dat ik met mechanica balanceren mijn werk van een hobby heb kunnen maken. Het is al een paar jaar geleden dat ik voor het eerst in contact kwam met mijn werk. Toen ik op een gegeven moment stage liep bij een bedrijf waar wikkelen aan de orde van de dag was, werd mijn interesse gewekt door een opvallende zaak. Tijdens mijn opleiding heb ik leren verspanen van stalen en/of metalen onderdelen. Bij het verspanen gaat het zoals veel mensen weten om het “wegsnijden” van materiaal, terwijl het bij het wikkelen om het toevoegen van een materiaal gaat. Nu zult u denken hoe ik dit verhaal naar het mechanisch balanceren weet te draaien, maar daar komt u snel genoeg achter. Tijdens de stage, die overigens vier maanden zou moeten duren kreeg ik in de eerste week uitleg over verschillende bedrijfszaken.
Een grote tak van activiteiten van het bedrijf was het wikkelen van verschillende stalen onderdelen. Zonder dat ik er erg in had, had ik dit trucje binnen drie weken onder de knie. Omdat ik vanaf het moment dat ik kon verspanen al aan had gegeven interesse te hebben een cursus werd er gehoor gegeven aan mijn verzoek. Ik kreeg een cursus mechanica balanceren en heb nog nooit zo’n mooie tijd beleefd.
Mechanica balanceren een hobby, maar het verspanen blijkt mijn sterkste punt
Met name vanwege mijn ervaring met verspanen bleek dit nog altijd mijn sterkste punt. Het stage bedrijf vroeg mij dan ook om te stoppen met mechanica balanceren en geheel over te stappen op een voltijds dienstverband. U zult begrijpen dat het nog best wel een stap. Ik weet best van mezelf dat ik goed kan verspanen, maar dat ik daar ook echt mijn geld mee zou kunnen verdienen had ik nooit gedacht. Wat betreft het wikkelen ligt het iets anders. Ik heb het trucje dan wel onder de knie, maar je doet mij gewoon geen plezier met wikkelen. Laat mij maar gewoon mijn eigen ding doen.